Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 29 januari 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

s-Gravendreef 18, woning uitbreiden.
Valeriusrondeel, kinderdagverblijf (tijdelijk) plaatsen. Capelseweg 112, opslagruimte bouwen.
Dorpsstraat 38, garage/boothuis bouwen en woning veranderen. Schubertstraat 24, dakkapel voorzijde aanbrengen. Slotplein 96, giromaat plaatsen.
Mosselbaai 14, dakopbouw met loggia bouwen.

TER INZAGE
Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Dorpsstraat 38, garage/boothuis bouwen en woning veranderen.
2. s-Gravendreef 18, woning uitbreiden.

Aan de bij 1 en 2 genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 30 januari 2003, gedurende vier weken op werkdagen ter inzage.
Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 9 januari 2003:
Akeleibaan, informatiecentrum bouwen.

Verzenddatum 21 januari 2003:
Bernsteinstraat 23, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLINGSPROCEDURE

Vrijstellingsprocedure ingevolge art. 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de bouw van twee vrijstaande woningen op het perceel Bermweg 159-161.

Het college maakt bekend dat van de heer W.E. Kasbergen een verzoek is ontvangen om op het perceel Bermweg 159-161 twee vrijstaande woningen te mogen bouwen. Aangezien het bouwplan niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Stadsdeelpark Herziening II, dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In dat kader ligt het verzoek van 30 januari tot en met 13 maart 2003 voor eenieder ter inzage. Gedurende die periode kan eenieder schriftelijk zienswijzen ten aanzien van het bouwplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Op donderdag 20 februari 2003 om 20.00 uur wordt in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 een openbare informatie- en inspraakbijeenkomst gehouden over dit plan.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.