Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.40 u) Woensdag, 29 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; openbare orde binnenstad
De politie heeft afgelopen dinsdag in het kader van de openbare orde toezicht gehouden in en om de Heerlense binnenstad. Daarbij werden totaal dertien bekeuringen en processen verbaal uitgeschreven. De overtredingen varieerden van het doelloos rondhangen in portieken tot het illegaal/foutief parkeren van voertuigen. otaal zeven personen kregen een gebiedsontzegging aangezegd.

Heerlen / Brunssum / Hoensbroek; alcohol en verkeer Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Maastrichterstraat in Brunssum van een 51-jarige automobilist uit Brunssum bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Een 58-jarige vrouw uit Heerlen werd bekeurd met een boete van honderdnegentig Euro. Bij controle afgelopen nacht op de Heerlerbaan in Heerlen bleek dat de vrouw eveneens haar auto onder invloed had bestuurd. Ademanalyse; ruim 0,7 promille. Uiteraard kreeg de vrouw ook een rijverbod opgelegd.
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 21.15 uur vond op de Hommerterweg in Hoensbroek een aanrijding plaats. Een automobilist uit Brunssum botste met zijn auto tegen een hek van een perceel en schoot met de auto om vervolgens tegen de gevel van een woning. Bleek dat de verdachte, een 39-jarige man uit Brunssum mogelijk onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; vals geld
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij een bankinstelling in het centrum van Hoensbroek een 26-jarige man uit Gouda aangehouden. Bleek dat die bij de bankinstelling enkele valse bankbiljetten van vijftig Euro had aangeboden. Het personeel ontdekte dat het geld vals was en waarschuwde de politie. Bij nader onderzoek bleek de verdachte nog eens een paar valse bankbiljetten van vijftig Euro bij zich te hebben. Alle bankbiljetten werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; explosief gegooid
Afgelopen dinsdagavond, omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding dat er bij een woning aan de Voortstraat in Landgraaf een explosief tegen de voordeur zou zijn gegooid. Tengevolge van de explosie richtte die aan deur en kozijn schade aan. Ook enkele buiten geparkeerde autos werden als gevolg van rondvliegend materiaal beschadigd. Er raakte niemand gewond. De politie zette meteen de directe omgeving af en stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; blikseminslag
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 19.00 kregen politie en brandweer een melding van een blikseminslag in een woning aan de Hereweg in Landgraaf. De politie die snel terplaatse was wist een beginnende brand op zolder met emmers water te blussen. De brandweer heeft vervolgens nog nageblust.
Bewoners hoordden dinsdagavond plotseling een luide knal. Bleek dat de bliksem in de zolder was ingeslagen. Daarbij sloegen de electriciteitszekeringen in de meterkast allemaal door. De brandweer heeft nog nabluswerk gedaan omdat niet kon worden uitgesloten dat de bliksem zich mogelijk via de vliering een weg had gezocht in de spauwmuur.