Ingezonden persbericht


29 januari 2003

SNS bank neemt Reuters BridgeChannel in gebruik

Amsterdam - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, nieuws en technologie, maakt bekend dat de Nederlandse SNS bank Reuters BridgeChannel in gebruik heeft genomen. Reuters BridgeChannel is een webgebaseerde oplossing waarmee streaming data, nieuws en analyses naar de desktop van gebruikers wordt gebracht. De oplossing is door Reuters Consulting bij SNS bank geïmplementeerd en zal gebruikt worden door de Order Desk en SNS Effectenlijn voor adviesfuncties binnen het kantorennet. Een deel van de oplossing is door Reuters Consulting op maat ontwikkeld voor SNS bank.

Reuters BridgeChannel is een thin-client-oplossing voor financiële specialisten. Het product is volledig op Java gebaseerd en biedt marktinformatie, analyses, orderboeken en andere functionaliteit voor financiële dienstverleners. De gebruikersinterface is makkelijk aanpasbaar aan de individuele wensen.

SNS bank is de eerste Nederlandse bank die deze Reuters-oplossing in gebruik heeft genomen. De configuratie bestaat uit verschillende servers die in Den Bosch zijn geïnstalleerd. Deze zorgen voor de informatievoorziening naar de eindgebruikers. Het is daarnaast mogelijk om via het internet dezelfde gegevens op te vragen op basis van specifieke gebruikersprofielen. Eindgebruikers bij de bank maken dan contact met de centrale Reuters-server in St. Louis (VS), waar alle informatie tevens beschikbaar is. Op deze wijze kunnen SNS-medewerkers makkelijker mobiel werken. Bovendien biedt internettoegang een extra waarborg dat informatie altijd beschikbaar is.

Reuters heeft de Reuters BridgeChannel-oplossing geïmplementeerd bij SNS bank. Speciaal voor de Order Desk en de Effectenlijn van SNS bank heeft Reuters een real-time front-end-applicatie op maat ontwikkeld: de Stock Option Calculator. Deze applicatie stelt medewerkers in staat zeer snel de juiste opties te raadplegen en de bestedingsruimte van de klant te berekenen.

Volgens Han van den Hoek, Information Manager Service Center Effecten, en Han Koopmans, Directeur Service Center Effecten bij SNS Bank, koos de bank voor Reuters BridgeChannel, omdat SNS bank hiermee een betrouwbare oplossing in huis haalt. "De webgebaseerde technologie van Reuters BridgeChannel maakt het mogelijk om de verschillende locaties in het land van alle gewenste data te voorzien met een minimum aan beheerinspanning, wat evidente (kosten)voordelen heeft. Daarnaast koos SNS bank voor de functionaliteit van Reuters BridgeChannel in combinatie met de continuïteit van Reuters."

Jan-René Dolfing, algemeen directeur Reuters Nederland, zegt: "Financiële instellingen zijn op dit moment dringend op zoek naar kostenefficiënte en betrouwbare oplossingen. Reuters BridgeChannel biedt gebruikers de garantie om op elke plek te beschikken over de benodigde marktinformatie tegen een minimale investering. Doordat we beschikken over een eigen consultancytak zijn we bovendien in staat maatwerk te leveren en zo tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de eindgebruiker. Wij zijn zeer verheugd dat we onze samenwerking met SNS bank op deze manier kunnen uitbreiden."

SNS bank
SNS bank (www.sns.nl) maakt onderdeel uit van SNS Reaal Groep; een snelgroeiende Nederlandse bankverzekeraar met een balanstotaal van ruim 43 miljard euro en ruim 6.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van SNS Reaal Groep is gevestigd te Utrecht. De bank heeft ruim 200 vestigingen. Behalve via kantoren bedient SNS bank haar klanten via adviseurs, de telefoon en internet. SNS bank faciliteert haar klanten, waarbij zij zich richt op innovatieve bancaire dienstverlening, met de focus op hypotheken en producten voor vermogensopbouw (sparen en beleggen).

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van ongeveer 2.500 werknemers in 198 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.