Gemeente Den Haag

2003-01-28: Gemeente investeert in duurzaam vestigingsklimaat Forepark


---

Burgemeester en wethouders stellen i 56.000,- beschikbaar aan de Vereniging Beheer Forepark. Het gaat om een bijdrage aan de personeelsuitbreiding van het het facility point Forepark, dat onlangs een nieuw eigen gebouw betrok. Forepark behoort sinds 1 januari 2002 tot de gemeente Den Haag. De gemeentelijke investering past in het beleid om door middel van zogenoemd parkmanagement een optimaal en duurzaam ondernemersklimaat op de Haagse bedrijfsterreinen te realiseren. In dit kader werd eind 2001 al een subsidie verleend aan de Stichting Parkmanagement Haaglanden voor de oprichting van een facility point op het bedrijfsterrein Binckhorst-Laakhaven-Fruitweg en één op het bedrijfsterrein Zichtenburg-Kerketuinen-Dekkershoek.

Het facility point op Forepark, dat in 2000 met zijn werkzaamheden is gestart, behartigt de belangen van de ondernemers op het bedrijventerrein en is aanspreekpunt voor zowel de ondernemers als voor de gemeente. Daarnaast houdt het zich onder meer bezig met bereikbaarheid via vervoersmanagement en collectieve inkoop van energie en ICT. Ook zorgt het facility point voor gezamenlijke werving van arbeidskrachten en voor kinderopvang en organiseert het themabijeenkomsten over zaken als arbeidsvoor-waarden en belastingen

De bijdrage aan de Vereniging Beheer Forepark wordt gehaald uit de rijkssubsidie Niet-Fysieke Stadseconomie van het ministerie van Economische Zaken.

last update: 29-1-2003 14:10:44 ;pag.: 18365; auteur: 616;cat.: