Gemeente Den Haag

2003-01-28: Riool en nieuwe waterleiding strandtenten Zuiderstrand


---

Het college van B&W wil de nutsvoorzieningen op het Zuiderstrand verbeteren. Zo is het de bedoeling de stroomvoorziening naar de strandpaviljoens te verbeteren en de waterleiding te vernieuwen. Ook worden de paviljoens aangesloten op de gemeentelijke riolering.

De rioolleiding en de nieuwe waterleiding worden tegelijk en naast elkaar aangelegd. Op drie plaatsen wordt een rioolpersleiding onder de duinen door geboord. De verbetering van de nutsvoorzieningen wordt mede mogelijk gemaakt door de verenigde strandexploitanten van het Zuiderstrand. In goed overleg is besloten om de kosten voor aanleg van het riool

( 684.000,-) te verrekenen met het pachtgeld. De gemeente trekt ruim 830.000,- uit om de stroomvoorziening en de waterleiding te verbeteren.

Als de Gemeenteraad op 13 februari een positief besluit neemt over de duurzame nutsvoorzieningen, beginnen de werkzaamheden op 1 maart. Om alle werkzaamheden voor het begin van strandseizoen (1 april) afgerond te hebben, worden alle zeilen bijgezet.

last update: 29-1-2003 14:25:40 ;pag.: 18368; auteur: 616;cat.: