Korps: Friesland, plaats: Fryslân 29-01-2003
Politieberichten van 29/01 (07.00 uur) t/m 29/01 (13.00 uur)

Leeuwarden: bijeenkomst voor de pers i.v.m. incident P.I. De Marwei Vanmiddag wordt om 17.00 uur in het hoofdbureau van de politie Fryslân aan de Holstmeerweg 3 te Leeuwarden, een bijeenkomst voor de pers gehouden.

Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de gebeurtenissen van vanmorgen (29/01/2003) in de Penitentiaire Inrichting De Marwei te Leeuwarden.

Aanwezig zullen o.a. zijn:

Mevrouw M. van Veen van de Directie P.I. Noord

De heer P. van der Sande, directeur Gevangeniswezen Ministerie van Justitie

De heer J. de Jong, locatiedirecteur van P.I. De Marwei

De heer O.F. Brouwer, persofficier van Justitie

Deze uitnodiging is verzonden door Bureau Communicatie van de politie Fryslân, op verzoek van de directie Gevangeniswezen van het Ministerie van Justitie.

De voorlichting in deze zaak wordt gedaan door mevrouw Dijkstra van het Ministerie van Justitie. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 06 53677 096.

Leeuwarden: vechtpartij
Woensdag omstreeks 02.45 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de Grote Hoogstraat. Een groepje van 6 studenten kwam na een avondje stappen luidruchtig een horecagelegenheid binnen en wilde een fles drank mee naar binnen nemen. Op verzoek van het personeel om naar buiten te gaan, werd gereageerd met een grote mond en verbale bedreigingen. Hierop werd de hulp ingeroepen van een portier van een nabijgelegen horecagelegenheid. Het personeel heeft geprobeerd de groep al pratend naar buiten te krijgen. Dit lukte niet. Op een gegeven moment begon één uit de groep studenten te slaan, waarna over een weer klappen vielen. De groep jongeren zijn daarop afgedropen.

Stiens: bedrijfsinbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken bij een bedrijf aan de Truerderdyk waarbij een PC en cd roms werden gestolen. Men kwam binnen door verbreking van een ruit. Er werd aangifte gedaan door een 33- jarige inwoner van Stiens.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdagmiddag werd om 12.35 uur een verdachte aangehouden aan de Dracht te Heerenveen ter zake winkeldiefstal. De verdachte, een 46- jarige Groninger, wilde koeken en snoep meenemen. Een medewerker van de winkel deed aangifte. De verdachte werd gehoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272