Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente sluit groen contract

Op 9 januari 2003 hebben, in een feestelijke ambiance in het gemeentehuis van de gemeente Rotterdam, drie betrokken gemeenten contracten ondertekend met ENECO energie. Namens de gemeente Capelle aan den IJssel heeft Tineke Keuzenkamp het contract ondertekend. Vanuit de gemeenten Rotterdam en Ridderkerk waren dat de wethouders M.W. van Sluis en E.M. den Boef. De heer T. Teunissen van ENECO overhandigde alle betrokken partijen een GROEN-certificaat.

Vanaf 1 januari 2002 koopt Capelle een deel van zijn elektriciteit in op de vrije elektriciteitsmarkt. ENECO energie bood via Europese aanbesteding voor de levering van elektriciteit voor het jaar 2003 de laagste prijs. Daarnaast heeft ENECO ook nog eens groene energie aangeboden. De opwekking van groene stroom vindt plaats met behulp van biomassa en waterkracht.

De Europese aanbesteding is in samenwerking tussen de gemeenten Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Ridderkerk uitgevoerd. De projectleiding was in handen van het Inkoop Service Bureau Rotterdam, een afdeling van de gemeente Rotterdam.