Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten 28 januari 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de Collegebesluiten 28 januari 2003
Gerechtelijke procedure tegen ontruiming woonruimte asielzoekers Gemeente Leeuwarden start een gerechtelijke procedure tegen twee uitgeprocedeerde Chinese asielzoekers. De woonruimte, welke in bruikleen is gegeven door de gemeente, moet ontruimd worden. Collegebesluit 28 januari 2003

Subsidie Centrum voor ontwikkelingssamenwerking (COS) Fryslân

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om 25.000,- subsidie te verlenen aan COS Fryslân. De subsidie wordt gebruikt om werkzaamheden op het terrein van internationale samenwerking en het Anti DiscriminatieBureau uit te kunnen voeren.

Collegebesluit 28 januari 2003

1.000.000 voor kunstproducties Noord-Nederland

De Noordelijke convenantpartners, de provincie Fryslân, Drenthe en Groningen en de steden Groningen en Leeuwarden hebben besloten om 1.000.000 te storten in een fonds voor kunstproducties, mits de landsregering hetzelfde bedrag in het fonds zal storten.

Collegebesluit 28 januari 2003

Nieuw bestuurslid Stichting de Harmonie

De heer F.J. Vos zal binnenkort het bestuur van de Stichting Cultureel Centrum De Harmonie verlaten. De Stichting heeft aangegeven om dhr. E.M. Jansen, oud wethouder van cultuur, te benoemen als bestuurslid van de Stichting Cultureel Centrum De Harmonie. Het college van burgemeester en wethouders stemt hiermee in.

Collegebesluit 28 januari 2003

Bouw appartementencomplex aan Ferdinand Bolstraat gaat door

Het college van B&W gaat toch akkoord met het bouwplan betreffende de bouw van een appartementencomplex aan de Ferdinand Bolstraat, op de plaats van de Ferdinand Bolschool, hoewel het advies van Hûs & Hiem negatief is over de omvang van het te bouwen complex.

Collegebesluit 28 januari 2003

Route- en dienstregelingswijzigingen Fec-citybus

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de wijzingen die Arriva wil doorvoeren in de route en dienstregeling per 2 februari 2003. Tevens zullen er een paar aanpassingen in de infrastructuur en haltevoorzieningen zijn. Een onderzoek moet uitwijzen of er nog meer locaties beschikbaar zijn voor de parkeerpendelbus.

De Fec-citybus is op dit moment nog gratis, maar bij de invoering van de nieuwe dienstregeling zal er een bijdrage van 1,- gevraagd worden. De kosten die samenvallen met de veranderingen zullen begroot worden uit de Rijksbijdrage 2003 en stelpost openbaar vervoer.

Collegebesluit 28 januari 2003

Huisvesting Piter Jelles (PJ) Junior aan Egelantiers zuidzijde

In juni 2001 is er al door burgemeester en wethouders ingestemd met de locatie Egelantierstraat aan zuidzijde als locatie voor De Brêge. Op de vraag van de directie van Piter Jelles of PJ Junior zich ook kan huisvesten aan de zuidkant i.p.v. de noordkant (waar het zwembad en sportcomplex gevestigd zijn), is in principe bevestigend gereageerd. Het college is bereid om voor de geplande locatie de benodigde grond te verkopen. Burgemeester en wethouders vinden het niet noodzakelijk om een beeldkwaliteitsplan voor het Kalverdijkje op te stellen.

Collegebesluit 28 januari 2003

Betere bereikbaarheid industrieterrein Leeuwarden-oost en de Hemrik

Aan de Uranusweg en de Plutoweg komt een op- en afrit naar de Anne Vondelingsweg. Door de realisatie van de aansluiting wordt er voor een goede, veilige en betere bereikbaarheid van de bedrijven op het bedrijventerrein de Hemrik gezorgd. De geraamde kosten zijn 2.042.010,- en worden gedekt door; Gemeente SIOF, bijdrage Provincie Fryslân en KOMPAS-middelen.

Collegebesluit 28 januari 2003