Gemeente Maassluis

29-1-2003

Inspraaktermijn VerkeersCirculatiePlan binnenstad verlengd

De termijn waarbinnen inspraak mogelijk is op het VerkeersCirculatiePlan (VCP) voor de Maassluise binnenstad wordt met twee weken verlengd. Dat betekent dat iedereen die op het VCP, en dan met name op het in het VCP genoemde Voorkeursmodel, wil reageren daar tot 24 februari 2003 de tijd voor heeft.

Tot het verlengen van de inspraaktermijn is besloten naar aanleiding van de informatieavond die op donderdag 23 januari over het VCP is gehouden. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst werd een presentatie gegeven over het VCP en met name over het Voorkeursmodel. Een aantal van de aanwezigen drong er op aan de termijn waarbinnen het mogelijk is op het plan te reageren te verruimen, om hen zodoende in de gelegenheid te stellen zelf met goed onderbouwde alternatieven te komen.

Voorkeursmodel gaat uit van autovrije binnenstad Het Voorkeursmodel gaat in hoofdlijnen uit van een zo groot mogelijk autovrij gebied in de binnenstad en het instellen van eenrichtingsverkeer in diverse straten. Dit is echter een eindfase waarnaar wordt gestreefd. Het grootste probleem is het parkeren. Uit onderzoek blijkt dat er vele parkeerplaatsen bij zouden moeten komen voor de binnenstad. Deze parkeerplaatsen zijn noodzakelijk vanwege een verwachte groei van het aantal bezoekers en als vervanging van de parkeerplaatsen die in de binnenstad opgeheven worden als hier autovrije gebieden komen. Kijkend naar het historische en dichtbebouwde karakter van de Maassluise binnenstad is duidelijk dat het realiseren van een groot aantal nieuwe parkeerplaatsen hier niet op korte termijn uitvoerbaar is. Het uitvoeren van het gehele Voorkeursmodel is dus een langere termijn project. Toch vindt het college het van belang het VCP, na afronding van de inspraakprocedure, nog voor de zomer van 2003 door de gemeenteraad vast laten stellen. Op die manier wordt in ieder geval voor iedereen helder wat het gewenste toekomstbeeld is voor de Maassluise binnenstad.

Reageren kan mondeling en schriftelijk Tot 24 februari 2003 kan iedereen reageren op het Voorkeursmodel zoals dat in het VCP wordt genoemd. Dat kan zowel mondeling als schriftelijk. Voor het geven van een mondelinge reactie kan men tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R. Bakkenes van de afdeling IBOR (Inrichting en Beheer Openbare Ruimte) in het stadhuis, telefoon 010 - 5931783. Een schriftelijke reactie kan worden gestuurd aan het college van burgemeester en wethouder, Postbus 55, 3140 AB Maassluis. Het VCP ligt voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Een groot deel van het VCP is ook via internet te bekijken: www.maassluis.nl.
Alle ingediende reacties, ook de reacties die tijdens de informatieavond zijn gegeven, zullen worden gebundeld in een inspraakverslag. Dit verslag wordt toegezonden aan de insprekers en ter inzage gelegd voor belangstellenden. Bij de definitieve besluitvorming over het VCP zal ook worden aangegeven wat er met de verschillende inspraakreacties is gedaan. Er wordt naar gestreefd om het VCP nog vóór de zomer vast te laten stellen door de gemeenteraad.

Te downloaden:
VCP Maassluiszonder bijlagen.pdf

Gerelateerde documenten:
Verkeerscirculatieplan Maassluise binnenstad in inspraak