Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

woensdag 29 januari 2003

Doorrijden na aanrijding Steenbergen: Op de kruising Krommeweg/Nassaulaan heeft maandagochtend rond 07.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbusje en een fietser. De fietser, een 12-jarige inwoonster uit Steenbergen stond stil voor de oversteekplaats voor fietsers nabij de watertoren. Terwijl zij daar stond te wachten werd zij aangereden door de bestuurder van een wit bestelbusje. De bestuurder van de bestelbus reed hierna het terrein van het tankstation op. Na daar even te hebben stilgestaan reed hij vervolgens weer weg. De bestuurder van de bestelbus heeft zich niet bekend gemaakt bij de fietsster waardoor zij met de schade aan haar fiets blijft zitten. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Diefstal uit auto
St. Willebrord: Uit een grijze personenauto is dinsdagnacht een radio-/CD-speler, een 8-tal CD`s en een zwart damesjas gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Leeuwerikstraat. De dader(s) heeft eerst de ruit van het voorportier ingeslagen.

Diefstal mobiele telefoon Sprundel: Vanuit een woning aan de Sint Janstraat is dinsdagavond een mobiele telefoon gestolen. Het is onbekend hoe de dader de woning heeft kunnen binnenkomen.

Wederom verkeerscontrole Rucphen: Door het team Rucphen is woensdagmiddag tussen 13 en 15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Gebrande Hoefstraat in Rucphen. Met behulp van de laserpatrol is een 4-tal bestuurders voor overtreding van de max snelheid bekeurd. Een Poolse automobilist was de snelste coureur en reed 93 km per uur ipv de maximum toegestane snelheid van 80 km per uur. De automobilist heeft hiervoor een boete gekregen van 40 Euro die hij kontant moest voldoen. Tijdens de controle is een bromfiets bekeurd voor het niet volgen van het verplichte fietspad en is een 6-tal automobilisten bekeurd voor het onnodig geven van lichtsignalen aan overige automobilisten. Het geven van signalen door automobilisten ter attendering van overige medeweggebruikers kunnen leiden tot onverhoedse reacties en daardoor tot gevaarlijk en ongewenst rijgedrag. Om deze reden is het dan ook verboden.

Hennepkwekerijen opgerold Roosendaal:
Woensdagochtend hebben collega`s van het district Bergen op Zoom een hennepcontrole uitgevoerd op het woonwagencentrum gelegen aan de Iepenberg in Roosendaal. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van een groot aantal stankklachten die binnen waren gekomen bij de politie de afgelopen weken.
Tijdens de controle zijn een 4-tal in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal is een 700-tal hennepplanten inbeslaggenomen en de daarbij behorende apparatuur. Alle inbeslaggenomen goederen zijn inmiddels met toestemming van jusititie vernietigd. Verder is ook 17 kg geknipte hennep aangetroffen die tevens inbeslag werd genomen en is vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

2e Hennepkwekerij opgerold Roosendaal: Op de zolder van een garage aan de Kade/Badhuisstraat is woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. Op de zolderverdieping zijn een 220-tal planten aangetroffen en de daarbij behorende apparatuur. Alle goederen zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Een onderzoek naar de verdachte zal worden opgestart.

Bron: Nicolette Bovenhorst