Nieuwsbericht

maandag, 29 januari 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontroles
Heiloo, Limmen, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdag werden op de Kanaalweg in Heiloo en de Rijksweg in Limmen een snelheidscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 1914
Aantal overtredingen: 226
Hoogst gemeten snelheid: 77 km/u

In Castricum op de Beverwijkerstraatweg, Zeeweg en Heereweg werden soortgelijke controles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 / 60 / 80 km/u
Aantal passanten: 742 / 113 / 29
Aantal overtredingen: 96 / 20 / 2
Hoogst gemeten snelheid: 80 / 91 / 94 km/u

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagavond werd een 33-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Middenweg. De man reed daar als bestuurder met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Inbraak bedrijven
Alkmaar, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt en een bedrijfspand aan de Rhijnvis Feithlaan. In dit pand zijn meerdere bedrijven gevestigd. In vijf van deze bedrijven is men binnen geweest. De toegang werd verschaft door het vernielen van de toegangsdeur. De inbrekers kwamen in het complex door een centrale toegangsdeur te vernielen. Uit een van de bedrijfspanden zijn twee computers weggenomen. Op dit moment is niet bekend of en zo ja wat er uit de andere bedrijven is ontvreemd.

Voetbalscheidsrechter belaagd
Alkmaar, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagavond werd tijdens een voetbalwedstrijd op één van de velden op het sportterrein de Saskerstraat, de scheidsrechter, een 55-jarige Alkmaarder, belaagd. Een aantal spelers van de bezoekende club, Real Sranang uit Diemen, waren het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter. Toen deze het spel stil legde werd hij belaagd door een vijftal spelers van de bezoekende club. Hierbij werd hij geschopt en geslagen. Met behulp van een aantal toeschouwers wist de scheidsrechter weg te komen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.

Wijn gestolen uit winkel
Alkmaar, woensdag 29 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee winkelruiten vernield van een winkel aan de Hoogstraat. Getuigen zagen dat een blanke man, gekleed in een wit trainingspak, na de vernieling bij de winkel wegliep in de richting van de Langestraat. De eigenaar van de winkel constateerde dat er in ieder geval een doos met wijn was weggenomen. Hij kon nog niet aangeven of er nog meer goederen waren weggenomen. Enkele uren later werd weer een raam van hetzelfde bedrijf vernield. Voorzover bekend werden nu geen goederen weggenomen. Het is niet bekend of beide vernielingen / inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Hennepkwekerij aangetroffen
Heerhugowaard, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagmorgen werd in een pand aan de Buys Ballotstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam ter plaatse naar aanleiding van klachten van omwonenden. Op de eerste verdieping werden een 50-tal hennepplanten en een hoeveel technische apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij hadden ongeveer 300 planten gestaan. Gezien de aangetroffen sporen mag worden aangenomen dat er in het pand is ingebroken en dat een grote hoeveelheid planten is weggenomen. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaar/gebruiker van het pand.

NOORDKOP

Computer en sieraden uit woning gestolen
Den Helder, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagavond ontdekte de bewoner van een woning aan de Nieuwstraat dat er was ingebroken. De daders kamen in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden een lap-top computer, sieraden en een mobiele telefoon weggenomen. Ook de deur naar de schuur werd vernield. Voorzover de eigenaar na kon gaan werden hier geen goederen uit weggenomen.

Snelheidscontrole
Den Burg, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagmiddag werd op de Pontweg een snelheidscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 30 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 3
Hoogst gemeten snelheid: 60 km/u

Inbraak woning
Den Helder, woensdag 29 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag ontdekte de bewoner van een woning aan de Oostslootstraat dat er was ingebroken in zijn woning. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam aan de achterzijde van de woning. Voorzover de bewoner na kon gaan werd alleen een decoupeerzaag weggenomen.

Politie rolt XTC-laboratorium op
Dirkshorn, 28 januari 2003.
Hedenmiddag om 16.00 uur heeft de politie NHN met behulp van een gespecialiseerd team
van de Regiopolitie Amsterdam/Amstelland in een pand aan de C. de Vlietstraat een
bedrijfsklaar XTC-laboraturium ontmanteld en in beslaggenomen. De doorzoeking in het pand was een rechtstreeks gevolg van het recherche-onderzoek
dat de politie had ingesteld naar aanleiding van de aanhouding van twee verdachten
inzake XTC-productie een week eerder in Alkmaar. (zie bericht 20 januari jl op politie.nl).
Behalve het laboratorium werd in het pand in Dirkshorn ook een grote hoeveelheid XTC en
grondstoffen t.b.v de productie ervan aangetroffen. I.v.m. de hoge concentratie aan schadelijke stoffen, heeft de brandweer geassisteerd met perslucht.

WESTFRIESLAND

Gewapende overval op tankstation
Hoogkarspel, 28 januari 2003.
Omstreeks 19.00 uur is een pompbediende van een tankstation aan de Streekweg in Hoogkarspel overvallen. De overvaller droeg een bivakmuts, dreigde met een vuurwapen en eiste geld. De 46-jarige pompbediende hield het hoofd koel. Hij zag dat het een 'nep' vuurwapen was, mogelijk een luchtdrukpistool. Hij pakte het wapen af en overmeesterde de overvaller, net buiten het pand. Daar trok hij de bivakmuts af en constateerde dat de overvaller een blonde vrouw was. Nog tijdens de worsteling met de vrouw, kwam plotseling een man toegesneld. Deze wist de vrouw te ontzetten en samen vluchtten zij weg.
De politie heeft de omgeving afgezet en honden ingezet om het tweetal op te sporen. Tot op dit moment nog zonder resultaat.

Alcoholcontrole
Hoorn, woensdag 29 januari 2003.
Op woensdagmorgen omstreeks 01.35 uur werd op de Weel in Hoorn een 54-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 380 ugl. Dat is ruim anderhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Bedrijfsinbraak
Hoorn, woensdag 29 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 18..00 en 05.30 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Nieuwe Steen in Hoorn. De daders waren binnen gekomen door aan de achterzijde van het kantoorpand een raam te forceren. Het gehele kantoor werd doorzocht. In ieder geval werden een computer en een Cd-brander buit gemaakt.

Mishandeling
Hoorn, woensdag 29 januari 2003.
Op woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur vond er een mishandeling plaats op de Kernweg te Hoorn waarbij een 25-jarige man uit Amsterdam tegen zijn knieën en in zijn gezicht werd geschopt. Het slachtoffer reed op de Kernweg en werd plots geconfronteerd met een spookrijder. De tegenligger schoot voor de man langs het terrein van een bedrijf op. Slechts door krachtig remmen kon het slachtoffer een aanrijding voorkomen. Toen hij de tegenligger op zijn rijgedrag aansprak kwam deze op de man toelopen en duwde hem hard weg. Tegelijkertijd bleek een tweede man achter het slachtoffer te zijn komen staan. Deze man sloeg en schopte het slachtoffer in zijn gezicht en tegen zijn knieën. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van beide mannen.