Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 29-01-2003 District Aa en Dommel

MAN AANGEHOUDEN NA DOOD HARDLOOPSTER, Haaren

De politie heeft woensdagmorgen een 51-jarige man uit Breda aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een ongeval waarbij gisteren een 45-jarige hardloopster uit Oisterwijk op de Belversedijk in Haaren om het leven is gekomen. Naar aanleiding van een sporenonderzoek en een passantenonderzoek gisterenmiddag en vanochtend is vast komen te staan dat het slachtoffer vermoedelijk is aangereden door een auto. Uit het sporenonderzoek kwam verder vast te staan om wat voor type voertuig het ging. Vanmorgen zag een oplettende politieman op de route van het ongeval een auto rijden die aan de omschrijving voldeed. Hij heeft daarop de bestuurder aangesproken. Uit uitlatingen van deze bestuurder bleek mogelijke betrokkenheid van de man en het voertuig bij het ongeval. De politieman heeft daarop de 51-jarige man aangehouden. De politie onderzoekt op dit moment de schuldvraag. De man zal na onderzoek en verhoor aan het bureau in vrijheid worden gesteld. Vandaag wordt bij het Nederlands Forensisch Instituut sectie op het stoffelijk overschot van het slachtoffer verricht. Het Openbaar Minsterie in `s-Hertogenbosch zal na voltooiing van het onderzoek beoordelen of er sprake is van verwijtbaar handelen door de bestuurder van de auto en of er een vervolging volgt. Eventuele getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden bij het Recherche Bijstands Team in Vught. Het team is bereikbaar onder nummer 0900-8844 (lokaal tarief)

ALCOHOL IN HET VERKEER, Schijndel

Een 61-jarige automobilist uit Uden is in de nacht van dinsdag op woensdag op de Structuurweg in Schijndel betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Het kwam de man te staan op een geldboete van 190 euro.

WINKELDIEFSTAL, Vught

Vanmorgen is in een winkel aan het Moleneindplein in zijn woonplaats Vught een 40 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een bus haarspray. Dat kwam de man op een geldboete te staan van 115 euro.