Tiscali

WIE HET EERST KOMT
Persoonlijke .nl domeinnaam bij Tiscali

Utrecht, 29 januari 2003 Tiscali B.V., de Nederlandse dochter van het Europese internetbedrijf Tiscali, biedt nu domeinnaamregistratie van internetadressen met .nl voor EUR 42,- per jaar. Domeinnamen voor particulieren konden al worden geregistreerd met .com, .net, .org en .info. Vanaf vandaag kan dit ook met .nl.

Tiscali Domeinnaam biedt veel voordelen, zoals het samenstellen van een persoonlijk internet- en e-mailadres. Eenmaal geregistreerd, wordt men eigenaar van zijn domeinnaam. Zo krijgen geregistreerde domeinnaamhouders hun eigen unieke gezicht op internet en blijft hun domeinnaam, net zoals het bijbehorende e-mailadres (uwkeuze@uwnaam.nl), altijd van henzelf.

Tiscali Domeinnaam hanteert een open registratiesysteem. Dit betekent dat zowel abonnees van Tiscali als andere internetgebruikers een Tiscali Domeinnaam kunnen registeren. Bovendien biedt Tiscali de optie om de geregistreerde domeinnaam te laten doorverwijzen ('redirect') naar elke willekeurige URL. Deze URL kan een homepage bij Tiscali zijn, maar ook een website bij een andere provider.

Iedereen die zich registreert, krijgt 1 mailbox en maximaal 5 mailadressen onder zijn eigen domeinnaam. Ook kan er gebruik worden gemaakt van Tiscali Webmail: het ontvangen en versturen van e-mails via internet vanaf elke pc en waar dan ook ter wereld.
Op Tiscalis portal www.tiscali.nl kan men nagaan welke .nl-domeinnamen nog vrij zijn. Particulieren kunnen hun domeinnaam online aanmelden via een speciale registratieprocedure op de portal.

Over Tiscali B.V.
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marchi, Paris: 005773), het Europese internetbedrijf met hoofdkantoor in Cagliari, Italik. Tiscali biedt in Europa toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 30 september 2002 telde Tiscali 7 miljoen actieve gebruikers en 13,3 miljoen unieke bezoekers op haar portals, waarmee zij tot een van de leidende webbedrijven in Europa wordt gerekend (bron: Nielsen NetRatings).
Corporate website Tiscali: www.tiscali.com
Website Tiscali B.V.: www.tiscali.nl