Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-01-2003 2e persbericht van woensdag 29 januari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Fietster gewond
Op de Keizer Karel V Singel is woensdag rond 11.50 uur een 20-jarige Eindhovense fietster gewond geraakt. De vrouw kwam in botsing met een 48-jarige automobiliste uit Eindhoven, die over de Bothstraat richting Keizer Karel V Singel reed. Op de kruising verleende de automobiliste geen voorrang aan de fietster die over de Keizer Karvel V Singel aan kwam rijden. De fietster is met een verwonding boven haar oog overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Vernieling
Op de Deken van Somerenstraat is woensdag rond 9.00 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor een raam van een pand aan de eerdergenoemde straat vernield hebben na een onenigheid. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man berooft van portemonnee
Op de Boschdijk is dinsdagavond rond 19.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar beroofd. De man liep met zijn bromfiets over het trottoir toen hij plotseling door vier onbekende jongens met een mes bedreigd werd. Ze eisten geld. Hierop heeft het slachtoffer zijn portemonnee met ongeveer 75 Euro afgegeven. Ook pakte het viertal de bromfiets van de Eindhovenaar af. Het slachtoffer zag echter kans om de bromfiets in een onbewaakt moment terug te pakken en te vluchten.

Helmond: Verdachten van handel in drugs aangehouden Na een onderzoek zijn dinsdagavond in een woning aan de Markiesstraat een 34-jarige bewoner en een 31-jarige bewoonster aangehouden. Beiden worden verdacht van handel in softdrugs. In het pand werden ruim 100 gram weed, 9 gram hasj en een geldbedrag van ruim 900 Euro aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De bewoners zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tijdens het onderzoek eerder die avond werden zes kopers (variërend in leeftijd van 17 35 jaar) van softdrugs bij het pand aan de Markiesstraat aangehouden. De aangetroffen softdrugs werden in beslag genomen. De verdachte kopers zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond: Steunfraude
De Sociale Recherche Regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 34-jarige Helmonder in verband met steunfraude. De fraude werd gepleegd in de gemeente Helmond van 18 maart 1998 tot en met 1 november 2003. De 34-jarige verdachte man heeft een eetgelegenheid in België. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van 56.254 Euro bruto benadeeld. Dit bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Verdachte gooit iets tegen politieauto Op de Brantstraat is woensdag rond 12.45 uur een 12-jarige jongen uit Helmond aangehouden. De jongen wordt verdacht van het gooien van iets tegen een voorbij rijdende politieauto. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Parfum gestolen
Uit een winkel aan de Steenweg is tussen dinsdag 13.00 uur en woensdag 8.15 uur een nog onbekend aantal parfums gestolen. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.

Heeze: Inbraak in woning
In een woning aan de Emmerikstraat is woensdag tussen 7.00 en 9.30 uur ingebroken. Uit de woning werd een portemonnee met 50 Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Best: Politie op zoek naar slachtoffer beroving De politie van de afdeling Best is op zoek naar het slachtoffer van een beroving. Twee verdachten (14 en 17 jaar) uit Best, die vorige week werden aangehouden voor diefstal van een bromfiets in Best eerder deze maand, verklaarden ergens in december van het afgelopen jaar een jonge vrouw te hebben beroofd van haar tas. In die tas zat geen geld, waarop deze werd weggegooid. De beroving vond plaats op het NS-station in Best en zou gepleegd zijn door vier jongeren die bivakmutsen droegen. De politie heeft geen aangifte van deze beroving en is dan ook dringend op zoek naar het slachtoffer. Zij kan contact opnemen met de politie in Best via 0900-8844.

Someren: Roodlichtcontroles
Op de kruising Kanaalweg Witvrouwenbergweg is woensdag tussen 8.00 en 8.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. Hier werden 17 bekeuringen uitgedeeld. Ook op de Kanaaldijk Zuid werd woensdag tussen 8.45 en 9.45 uur een roodlichtcontrole gehouden. Hier kregen vier personen een bekeuring.