AXA met Regiovakbond ABW aan de slag met ondernemings CAO's en pensioenen

29 januari 2003

Eigen CAO, eigen pensioen
Het "poldermodel" waarin de grote vakbonden, werkgevers en overheid samen werken bij het tot stand komen van centrale CAO's voldoet niet aan de eisen van veel ondernemers en hun werknemers. Daarom heeft zich een nieuwe trend ontwikkeld: de ondernemings-CAO. Zo'n ondernemings-CAO wordt per onderneming afgesloten door een vakbond. Hierdoor kunnen de werkgever en werknemers de arbeidsvoorwaarden beter afstemmen op hun eigen en gewenste situatie. Bijkomend voordeel is dat de onderneming in een ondernemings-CAO niet meer gebonden is aan de verplichte combinatie Algemeen Verbindend Verklaren van de CAO en het verplichte bedrijfspensioenfonds. En als het bedrijfspensioenfonds niet meer verplicht is, kan de werkgever in overleg met de Ondernemingsraad de verzekerbare arbeidsvoorwaarden (zoals pensioenen) volledig onderbrengen bij een verzekeraar, zoals AXA. Om de ondernemings-CAO voor onze klanten mogelijk te maken, werkt AXA samen met een vakorganisatie: de Regiovakbond ABW. AXA biedt collectieve klanten begeleiding bij het opzetten van een ondernemings-CAO en een eigen bedrijfspensioenfonds.

In de kijker
Met deze nieuwe stap laat AXA zich opnieuw zien als professionele Employee Benefits-speler. Dit kan omdat AXA een aantal unieke instrumenten te bieden heeft:
MyContract, het online administreren van collectieve AXA-verzekeringen.
Het online communicatieplatform voor werknemers, werkgevers en adviseurs: Cartae.
Onze productenpallet sluit prima aan bij de behoeften van onze klanten.
Met de segmentatie van onze intermediairs maken we optimaal gebruik van de kennis en ervaring van onze verkooporganisatie.

AXA is de eerste Nederlandse verzekeraar die ondernemingen begeleidt bij de totstandkoming van ondernemings-CAO's en eigen bedrijfspensioenfondsen.

Op onze internetsite kunt u onder het kopje AXA in de pers recente publicaties uit enkele landelijke dagbladen en vakmedia over dit initiatief vinden.