Gemeente Alkmaar


Ondertekening convenant tussen gemeente Alkmaar en JARA

Alkmaar, 27 januari 2003

Op woensdag 29 januari om 16.00 uur ondertekenen de gemeente Alkmaar en de Jongeren Adviesraad Alkmaar (JARA) een convenant in Theater De Vest. In dit convenant staat de samenwerking tussen beide partijen beschreven. Het convenant zal ondertekend worden door de burgemeester, mw M. van Rossen en de voorzitter van de JARA, dhr K. Korthagen. Ook wethouder Eggermont zal aanwezig zijn.

De gemeente Alkmaar belooft in het convenant de JARA goed en tijdig te informeren over relevante beleidsplannen. De adviezen moeten meegenomen worden in de besluitvorming van het college.

Het is de taak van de JARA om de gemeente gevraagd en ongevraagd advies te geven over beleid dat jongeren in Alkmaar aangaat. Ook behartigt de JARA de belangen van deze jeugd. Het is daarbij van groot belang dat de JARA een goed contact opbouwt en onderhoudt met de jeugd van Alkmaar. In het convenant belooft de JARA haar achterban te raadplegen bij de adviezen die zij geven aan het college van burgemeester en wethouders.

Sinds juni 2002 heeft Alkmaar weer een Jongerenraad. Tot nu toe hebben zij zich goed voorbereid op hun toekomstige taak. Het ventileren van ideeën van de jeugd van Alkmaar en hen te informeren. En het advies geven aan het college.