Politie Hollands Midden
Datum: 29 januari 2003

(

Aanhoudingen na vernieling Lisse
De politie heeft op zondag 26 januari zeven jongeren uit Hillegom aangehouden op verdenking van vernieling. De verdachten van 16 en 17 jaar zouden op zondag 26 januari even na 02.00 uur twee houten reclameborden van de muur van een bouwcontainer aan de Heereweg hebben getrapt. De politie die na de melding snel ter plaatse was wist direct de jongeren aan te houden.


Woninginbraak Leiden

Op 28 januari is ingebroken in een woning aan de 5e Binnenvestgracht. Deze inbraak heeft plaatsgevonden tussen 08.00 uur en 16.45 uur. Hier heeft men een schuifraam opengebroken en heeft men de gehele woning doorzocht. Het is nog niet bekend wat er allemaal is ontvreemd. Op het moment is een muntverzameling en een dvd-speler ontvreemd. Ook hier worden getuigen verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Woninginbraken Alphen aan den Rijn

In woningen aan de Eikenlaan, Marsdiep en de Elzekrulzoom is op 28 januari ingebroken. De inbraken hebben plaatsgevonden tussen ongeveer 09.30 uur en 22.00 uur. In alle gevallen was de voor-of achterdeur opengebroken. Alle drie de woningen waren geheel doorzocht en was er een chaos achtergelaten. Op de Eikenlaan en Marsdiep is nog onbekend wat is weggenomen. Aan de Elzekrulzoom was computerapparatuur fotocamera en creditcard weggenomen.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanhoudingen na diefstal Gouda
De politie heeft op dinsdag 28 januari omstreeks 13.10 uur twee Gouwenaars van 33 en 41 jaar aangehouden op verdenking van diefstal bij een benzinestation aan de Schoonhovenseweg. Omstreeks 12.40 uur werd door een klant gezien dat de verdachten twee brandblussers uit de rekken bij de benzinepompen wegnamen. De twee zijn hierna zonder te betalen weggereden. Medewerkers van het benzinestation konden een kentekennummer van de auto verstrekken waardoor de politie de Gouwenaars op de Burgvlietkade kon aanhouden. De politie trof de brandblussers in de achterbak. Tevens bleek de bestuurder, de 33-jarige, onder invloed te zijn van alcohol. Een ademtest gaf een uitslag aan van 235 ug/l, 220 is de limiet.


Woninginbraak Waddinxveen

In een woning aan de Prinses Marijkestraat is op 28 januari ingebroken tussen 18.50 uur en 22.00 uur. De toegang werd verschaft door middel van openbreken van een keukenraam. De woning werd geheel doorzocht en werden er sieraden, een pasje en geld weggenomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900 - 8844.


Poging woninginbraak Nieuwerkerk aan den IJssel

Aan het Speenkruid is in de nacht van 27 op 28 januari bij twee woningen gepoogd binnen te komen. Men heeft geprobeerd door middel van gaatjes te boren het cilinderslot van de deur af te breken. Hierbij is niet gelukt de toegang tot de woning te krijgen.






Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^