Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Dinsdag 28-jan-2003 07:00 uur
tot Woensdag 29-jan-2003 06:59 uur
Door: Nanda Kappers
---





IJSSELLANDSE ZAKEN IN RTV-OOST PROGRAMMA ONDER DE LOEP




ZWOLLE - Het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV-OOST besteedt donderdagvond 30 januari 2003 aandacht aan een aantal IJssellandse zaken.

Het gaat daarbij om vier 'snelkraken' bij fotozaken in Nieuwleusen en Staphorst, in 2002 en één in een elektrozaak in Lemelerveld, begin januari 2003.

Ook wordt aandacht besteed aan de diefstal van pinpassen in Heino, waarbij de verdachten, aan de hand van opnames met beveiligingscamera's, in beeld worden gebracht.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de overval op de Rabobankvestiging in Lettele, in november jl.

Uiteraard wordt teruggekeken op de resultaten van de uitzending van 28 november jl. en de teruggave van gestolen sieraden aan een Zwols slachtoffer van woninginbraak.

Onder de Loep wordt die avond uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.

---


RAVAGE NA AANRIJDING TEGEN PERGOLA



DEVENTER - Een 67-jarige man uit Deventer wilde dinsdag even voor 11.00 uur met zijn bestelauto keren op de Beyerinckstraat. Bij het achteruit rijden reed hij met de achterzijde van de verhoogde bus tegen een pergola aan die op gemetselde poeren stond. De poeren knapten daarbij af waarna de pergola op 3 geparkeerde personenauto's viel. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

(03-011111)



---


BROMFIETSCONTROLE



DEVENTER - Dinsdagochtend werd er een bromfietscontrole gehouden in het centrum van Deventer. Dertien bestuurders kregen een bekeuring omdat hun bromfiets een te hoog vermogen had. Verder werd één persoon bekeurd voor het rijden zonder bromfietscertificaat, werden twee bekeuringen uitgereikt voor gladde banden en één voor het niet dragen van een helm. Tevens werd een bestuurder van een bestelauto bekeurd voor het rijden in de verkeerde richting in een straat met eenrichtingsverkeer.

(03-011181)



---


AUTO GESTOLEN



DEVENTER - In de nacht van maandag op dinsdag is er vanaf de Stromarkt een donkerblauwe Volkswagen Passat met het kenteken 54-DR-GB gestolen. Een 42-jarige inwoner van Waddinxveen deed hiervan aangifte. In de auto lagen een koffer en een laptop. De koffer is inmiddels teruggevonden, maar de papieren waren weggenomen.

(03-010980)



---


GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN



DEVENTER - Woensdagochtend rond 1.30 uur deed een 26-jarige Deventernaar aangifte van diefstal van zijn auto vanaf de Verzetslaan. Even later werd de auto door de politie aangetroffen op de Pikeursbaan. Het slot van één van de portieren was geforceerd en de draden onder het contactslot waren doorverbonden. Blijkbaar waren de daders niet ver gekomen met de auto. De auto werd afgesleept. In de omgeving werd nog gezocht naar mogelijke daders, maar dit leverde geen resultaat op.

(03-011420)



---


INBRAAK IN ZEECONTAINER



DEVENTER - Een medewerker van een bedrijf aan de Bergenvaardersstraat zag twee mannen lopen tussen een aantal zeecontainers en bouwketen op een parkeerterrein. Toen de mannen hem zagen gingen ze er vandoor. Hij ging met een aantal collega's kijken maar ze troffen niemand meer aan. Het bleek wel dat in één van de containers was ingebroken. Het is nog niet duidelijk of er wat is weggenomen.

(03-011415)



---


AUTOGORDELCONTROLE IN SCHALKHAAR



SCHALKHAAR - Dinsdag werd er tussen 15:00 en 15:30 uur toezicht gehouden op de motor in Schalkhaar. Er werd met name gecontroleerd op de autogordel. Hiervoor werden vier bekeuringen uitgeschreven. Tevens kreeg een bestuurder een bekeuring voor spookrijden op de Pastoorsdijk.

(03-011287)



---


VERKEERSCONTROLE IN DEVENTER



DEVENTER - In Deventer werd tijdens de avondspits extra gecontroleerd door motoragenten. Er werden bekeuringen uitgereikt voor inhalen over een voorsorteerstrook (2x), rijden door rood licht (2x), rijden zonder helm (1x), rijden zonder rijbewijs (1x), rijden met onjuiste verlichting (3x) en bellen tijdens het rijden (1x).

(03-011369)



---


Einde



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891)
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^