Provincie Noord-Brabant


Persbericht



Gezamenlijk persbericht van de ZLTO en de provincie Noord-Brabant

Time-out voor planvorming revitalisering landelijk gebied

Een delegatie van het bestuur van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben overleg gevoerd over de revitalisering van het landelijk gebied. Er is overeenstemming over het feit dat er duidelijkheid moet ontstaan over de wijze waarop de integrale zonering doorwerkt naar de individuele landbouwbedrijven . De ZLTO en GS hebben afgesproken de komende weken een knelpuntenanalyse te maken. Er wordt nog geen integrale zonering op kaart gezet, maar de overige activiteiten in het kader van de vernieuwing van het landelijk gebied in de reconstructiecommissies gaan gewoon door.

De ZLTO en de provincie zullen in een gezamenlijke projectgroep de komende zes weken een Brabantbreed onderzoek verrichten naar de doorwerking van de integrale zonering naar individuele landbouwbedrijven. Het onderzoek moet zicht bieden op de ontwikkelingsmogelijkheden van de landbouwbedrijven. Het is de bedoeling dat de projectgroep in de laatste weken van maart aan de ZLTO en GS rapporteert.

In het kader van de revitalisering van het landelijk gebied wordt het Brabantse landelijk gebied ingedeeld in verschillende zones waar de landbouw specifieke ontwikkelingsscenario's kent. Het knelpuntenonderzoek naar de gevolgen van deze integrale zonering moet duidelijkheid scheppen over de gevolgen van de spelregels voor de individuele bedrijven. Mede aan de hand van de resultaten van dit onderzoek zullen de spelregels voor de integrale zonering definitief worden vastgesteld.

Zowel de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie als Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant achten de voortgang van de revitalisering van het landelijk gebied van de provincie van groot belang.