Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Vernieuwing verouderde bedrijventerreinen

900.000 euro subsidie voor ontsluiting bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven

Het project voor de ontsluiting van bedrijventerrein de Hurk in Eindhoeven krijgt van de provincie Noord-Brabant een subsidie van 900.000 euro. Dat heeft gedeputeerde Onno Hoes woensdag 29 januari laten weten tijdens een werkbezoek dat hij bracht aan de gemeente Eindhoven. Het project van de gemeente Eindhoven, in samenwerking met de Stichting ondernemerscontact De Hurk, is bedoeld om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein sterk te verbeteren én om de vinex-locatie Meerveldhoven beter aan te laten sluiten op het bedrijventerrein.

Herstructurering en revitalisering van bestaande verouderde bedrijventerreinen is een van de speerpunten in het sociaal-economische beleid van de provincie Noord-Brabant. De herstructureringsopgave waarvoor Brabant zich gesteld ziet, is omvangrijk: Eenderde van de Brabantse bedrijventerreinen, 160 bedrijventerreinen met een gezamenlijke oppervlakte van 5.408 hectare, is geheel of gedeeltelijk verouderd.
De provincie heeft eind vorig jaar ruim 6,8 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken ontvangen voor de vernieuwing van bestaande en ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen in Brabant. Gedeputeerde Staten hebben nog ruim 1 miljoen euro extra toegevoegd aan de subsidie uit Den Haag.

De Hurk
In 1999 hebben de gemeente en de stichting ondernemerscontact De Hurk het project "duurzaam bedrijventerrein De Hurk" opgestart. Binnen dit project werd veel aandacht geschonken aan de deelprojecten beveiliging, infrastructuur, mobiliteit en werkgelegenheid. De meeste van deze deelprojecten zijn afgerond.
Met de toekenning van subsidie voor een nieuwe ontsluiting als onderdoorgang van de A-2 ter hoogte van de Meerenakkerweg naar de VINEX-lokatie Meerveldhoven wordt een van de laatste grotere knelpunten opgelost. Deze onderdoorgang zal de verkeerscongestie op de huidige ontsluitingsroutes beperken en vormt een goede nieuwe ontsluitingsroute voor het bedrijventerrein.