Politie IJsselland







+ IJsselland
+ Communicatie & Voorlichting



Zwolle, 29 januari 2003.




ACHTTIEN GEWONDEN BIJ BOTSING TUSSEN VRACHTAUTO EN AUTOBUS





ZWOLLE - Op woensdag 29 januari 2003 omstreeks 16.15 uur vond er op de kruising van de Hessenweg en de Kranenburgweg een aanrijding plaats tussen een autobus met inzittenden en een truck met oplegger.
De autobus reed over de Kranenburgweg en wilde de kruising met de Hessenweg rechtdoorgaand oversteken. Volgens diverse getuigen reed de bus door groen licht.
De vrachtauto, een tankauto geladen met granulaat (plastic korrels voor de kunststofindustrie), bestuurd door een 55-jarige man uit Holten, reed op de afrit van de A-28 en wilde rechtdoorgaan naar de Hessenweg, in de richting van Ommen.
Nadat de vrachtauto had stil gestaan trok deze volgens getuigen op terwijl het verkeerslicht nog op rood stond. Op de kruising kwamen de vrachtauto en de autobus met elkaar in botsing.
De buschauffeur raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
Zeventien passagiers uit de bus werden met een andere bus vervoerd naar het ziekenhuis. Daar werden zij aan diverse lichtere verwondingen behandeld. Buro Slachtofferhulp heeft in het ziekenhuis slachtoffers opgevangen.
De chauffeur van de vrachtauto werd aangehouden vanwege het veroorzaken van een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel. Na verhoor is hij heengezonden.
Het verkeer op de Kranenburgweg werd via de parallelweg omgeleid. De kruising is enige uren gestremd geweest.


Einde Persbericht

Rein Kloppenburg
038-4963891





---- --