Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-01-2003 Kerkrade; overval, verdachten aangehouden (RKey; 21.30 u) Woensdag, 29 januari 2003

District Kerkrade

Kerkrade; overval benzinetankstation, verdachten aangehouden

Vanmiddag, woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond een overval plaats op een benzinetankstation aan de Hamstraat in Kerkrade. Daarbij maakte de overvaller, onder bedreiging met een vuistvuurwapen, een geldbedrag buit. De politie die een onderzoek instelde heeft later in een woning in de Kerkraadse wijk de Gracht drie in het pand verblijvende jongemannen (17 tot 19 jr) aangetroffen en aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Bij een onderzoek in de woning werd een vuistvuurwapen aangetroffen en voor nader onderzoek in beslag genomen. De drie aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

De overvaller kwam vanmiddag omstreeks 16.30 de shop van het benzinetankstation binnen alwaar een personeelslid van het tankstation aanwezig was. Onder bedreiging met een vuistvuurwapen maakte de overvaller een geldbedrag buit en liep vervolgens naar buiten de wijk de Gracht in. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. Het betrokken personeelslid van het benzinetankstation heeft terzake de overval aangifte gedaan bij de politie. Die stelde meteen een onderzoek in. Op basis van het ingestelde onderzoek kwam een woning/pand in de wijk de Gracht in beeld. Vervolgens werden bij nader onderzoek in dit pand de drie personen aangetroffen die de politie verdenkt van betrokkenheid bij de overval en die dan ook werden aangehouden en ingesloten.