Gemeente Delfzijl

Persbericht

29-01-2003
Onderzoek veiligheidssituatie winkelcentrum Kuilsburg Delfzijl.

INFORMATIE

Onderzoek veiligheidssituatie winkelcentrum Kuilsburg Delfzijl.

In het najaar van 2002 is door de stadswachten van Delfzijl een publieksenquête gehouden in het Winkelcentrum Kuilsburg te Delfzijl. Deze enquête is gehouden omdat er vanuit onder andere de gemeenteraad van Delfzijl signalen kwamen over onveilige situaties en onveiligheidsgevoelens van het winkelend publiek op en rond dit winkelcentrum. In totaal zijn er 280 interviews door de stadswachten afgenomen. De interviews zijn zowel overdag als 's avonds afgenomen. Voor het houden van deze publieksenquête is gebruik gemaakt van een vragenlijst, die is opgesteld door de Stichting Stadswacht Nederland. Deze vragenlijst is in diverse andere gemeenten reeds eerder beproefd in vergelijkbare situaties.
In de vragenlijst waren tevens vragen opgenomen om van het publiek te horen hoe men denkt over de aanwezigheid van stadswachten in de gemeente Delfzijl.

De uitkomsten van de enquête geven een beeld van het gevoelen van de burger over de situatie op en rond het winkelcentrum en zullen worden betrokken bij een nog op te stellen veiligheidsnota voor de gemeente Delfzijl.