Gemeente Voorburg-Leidschendam


Fietstunnel bij Spinozalaan

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 29 januari 2003
---

Tijdens de raadsvergadering van 28 januari jl. heeft de VVD een motie ingediend waarin zij het college verzoekt om bij de gemeente Den Haag te bewerkstelligen dat de fietstunnels tussen de Nicolaas Beetslaan en de IJsclubweg worden aangelegd. Aan de Voorburgse kant moet de fietstunnel ter hoogte van de Spinozalaan komen. Burgemeester en wethouders hebben deze motie overgenomen. Tevens hebben zij de toezegging gedaan de tuinders op Voorburgs grondgebied, die door de aanleg van de fietstunnels in de knel komen, zo veel mogelijk te faciliteren.

RandstadRail is een lightrailverbinding tussen de steden Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Lightrail is een tussenvorm van tram, metro en trein en biedt de snelheid van de trein buiten de stad en het wendbare flexibele van de tram in de stad. De komst van RandstadRail biedt mogelijkheden voor een nieuwe fietsverbinding tussen Voorburg en Den Haag; het treinspoor ter hoogte van de Spinozalaan moet immers aangepast worden. Zowel het gemeentebestuur van Den Haag als van Leidschendam-Voorburg vinden dat zij deze gelegenheid moeten aangrijpen om een fietsverbinding tussen deze beide steden te realiseren.

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg vindt dat deze fietsverbinding het beste de vorm kan krijgen van een tunnel omdat een tunnel fietsers minder hindert dan een fietsbrug en veiliger is. Wel stelt de gemeenteraad dat zorgvuldig omgegaan moet worden met de belangen van aan- en omwonenden van de Nicolaas Beetslaan en de Spinozalaan. Wethouder Beenakker reageerde gisteravond hierop door te zeggen dat we natuurlijk alle voors en tegens zullen afwegen waarbij nadrukkelijk de belangen van de tuinders en omwonenden behartigt zullen worden. ´De aanleg van RandstadRail biedt ons nu de kans om een langlopende wens van inwoners van Voorburg te vervullen. Met de komst van deze fietstunnels kan ik de fietsersbond ook tevreden stellen. In hun pas verschenen Fietsbalans heeft de fietsersbond ook aandacht gevraagd voor de tunnel. Concluderend kan ik zeggen dat ik tevreden ben met gang van zaken. Op deze manier krijgen wij een snelle èn veilige fietsverbinding´.

Disclaimer en colofon Gemeente Leidschendam-Voorburg 04.02.2003