Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Degen en Sinkgraven prostitueren zich!

Wat: Programma over Prostitutie en Poëzie
Wie: André Degen & Rense Sinkgraven
Waar: Benzinebar, Hoekstraat 44 Groningen
Wanneer: 30 januari 2003, van 2.30-3.30 u.
Waarom: Programma is in kader van de Poëziemarathon in de stad Groningen

De dichters André Degen en Rense Sinkgraven zullen in het kader van de Groninger Poëziemarathon in de vroege ochtend van 30 januari in de stad Groningen een poëtisch programma brengen over de verbondenheid van dichtkunst en prostitutie.

Aansluitend op de Openingsmanifestatie in Vera brengen zij hun programma in de roemruchte Benzinebar, het bekende uitgaanscafé dat midden in de rosse buurt van Groningen ligt.

In hun programma zullen Degen & Sinkgraven door middel van poëzie, muziek, toneel en divers beeldmateriaal in een wervelende show de diepe en eeuwenoude verwantschap belichten tussen het edele ambacht van verzenmaken en het oudste beroep ter wereld. Want, aldus de beide dichters, "een dichter is in feite ook een hoer; hij biedt iedereen die belangstelling toont tegen betaling een kijkje in zijn innerlijk. Alleen is het bij de hoer lichamelijk en bij de dichter geestelijk. Maar in principe is dat hetzelfde."

Degen en Sinkgraven worden in hun show muzikaal terzijde gestaan door Meindert Talma, Edwin Lotz en André Dodde. En, last but not least! Degen en Sinkgraven zorgen voor enkele prikkelende surprise acts, die geheel in de sfeer van hun onderwerp zijn! Genoeg dus om eenieder rosse oortjes te bezorgen!



Ingezonden persbericht