Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-01-2003

Televisie
OPGELICHT
Uitzending donderdag 30 januari
Nederland 2 ­ 21.52 uur


Dubieuze praktijken in de paardenwereld

De paardenwereld heeft al jarenlang te kampen met frauduleuze praktijken. In de uitzending van OPGELICHT van donderdag 30 januari is een opmerkelijk dossier te zien over een man die al jarenlang de paardenwereld terroriseert. Wie is deze man, die zich verschuilt achter talloze valse namen? En waarom duikt hij steeds op in de paardenhandel? OPGELICHT geeft antwoord op deze -en meer- vragen.

Verder een reportage over het internetbedrijf Exile. De redactie van OPGELICHT werd de afgelopen weken overspoeld met klachten hierover. De meest gehoorde opmerking is dat mensen computeronderdelen hebben besteld en vooraf betaald, maar de spullen nooit hebben gekregen. Het gaat om meer dan honderd gedupeerden die gezamenlijk voor minstens 15.000 euro schade hebben. De medewerkers van Exile lijken inmiddels van de aardbodem verdwenen. OPGELICHT ging op zoek naar de eigenaar van het bedrijf om te achterhalen wat er aan de hand is.

Naast de gebruikelijke ­ en door de kijker zeer gewaardeerde - waarschuwingen en tips, is er de rubriek 'de Klokkenluider'. In deze aflevering: een nominatie voor een zeer oplettende school die zijn leerlingen voor veel ellende behoedt!



Ingezonden persbericht