Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2003
Regionaal persbericht, 09.15 uur

Verdachte van gewelddadige dood studente aangehouden

UTRECHT De recherche van het politiedistrict Utrecht noord heeft woensdag 29 januari twee verdachten aangehouden in verband met de gewelddadige dood op een studente uit Utrecht.

Op dinsdag 1 oktober 2002 werd omstreeks 18.00 uur in een studentenwoning aan de Weerdsingel W.Z. in Utrecht het levenloze lichaam aangetroffen van een 25-jarige vrouw uit Utrecht. Onderzoek wees uit dat de vrouw door vuurwapengeweld om het leven was gebracht.

Na uitgebreid en intensief onderzoek kon de politie woensdagmiddag 29 januari omstreeks 13.30 uur twee mannen 29 en 59 jaar oud, beiden afkomstig uit Leusden in Gouda aanhouden. De verdachten werden in hun voertuig aangehouden.
Na verhoor bleek dat de 59-jarige man uit Leusden niets met de zaak te maken had en hij werd naar huis gestuurd. De 29-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de studente en werd ingesloten.

De politie en het Openbaar Ministerie doen in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen over de inhoud van de zaak.