Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-01-2003
Politieberichten van 29/01 (13.00 uur) t/m 30/01 (07.00 uur)

Drachten: fietscontroles
Woensdag tussen 07.15 uur en 08.00 uur zijn aan Het Zuid, Ureterpvallaat en De Kletten fietsers gecontroleerd. Tijdens deze controle kregen 53 fietsers een boete omdat zij fietsten zonder verlichting. De verlichtingscontrole werd woensdag opnieuw uitgevoerd naar aanleiding van een controleactie van vorige week. Tijdens die actie bleek dat veel jonge fietsers zonder verlichting op de fiets naar school gaan. (zie ook politieberichten 23/1 13.00 uur t/m 24/1 07.00 uur.)

Drachten: gordelcontrole
Woensdag tussen 11.00 uur en 11.45 uur werden op de oprit van de A7 richting Heerenveen automobilisten gecontroleerd op het dragen van een gordel. Negen bestuurders kregen een boete van 40,-- omdat zij de autogordel niet droegen.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdagmiddag werd om 21.30 uur een automobilist aangehouden aan het Ruiterskwartier voor een alcoholcontrole. De bestuurder, een 36- jarige Leeuwarder bleek gedronken te hebben. De blaastest gaf een uitslag aan van 270 ug/l. De verdachte werd gehoord en kreeg een rijverbod van 1 uur.

Leeuwarden: woningbrand
Woensdagmiddag ontstond omstreeks 14.30 uur brand in een woning aan de Tabagostraat. Er raakte niemand gewond. De brandweer bluste een beginnende brand in het toilet. De brand is waarschijnlijk ontstaan door brandende waxinelichtjes in de wc. De toiletruimte liep rook-, roet- en waterschade op.

Drachten: auto-inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een geparkeerde auto aan de Engwerd. Er werd een autoradio en een lifehammer gestolen. Men kwam binnen door een autoportier te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 26- jarige inwoner van Drachten.

Leeuwarden / Heerenveen: winkeldieven aangehouden Op woensdag werden op diverse locaties verdachten aangehouden ter zake winkeldiefstal.

Leeuwarden: om 17.15 uur werden twee verdachten aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de verdachten goederen aanboden aan passanten. De verdachten, een 31 jarige vrouw en een 38- jarige man, zijn inwoners van Leeuwarden. Na de aanhouding bleek dat de verdachten twee gestolen klopboormachines in hun bezit hadden. Tijdens het verhoor bekenden de verdachten dat ze het gereedschap gestolen hadden uit een winkel aan de Voorstreek. Een werd aangifte gedaan door een medewerker van de winkel.

Heerenveen: rond 13.00 uur werd een winkeldievegge aangehouden aan het Burgemeester Kuperusplein. De verdachte, een 51- jarige inwoonster van de gemeente Skarsterlân had boodschappen meegenomen. Er werd aangifte gedaan door een medewerker van de winkel.

Heerenveen: om 15.25 uur werd een verdachte aangehouden aan het Burgemeester Kuperusplein. De verdachte, een 68- jarige inwoner van Heerenveen, had levensmiddelen ter waarde van 17.12 meegenomen. Een 35-jarige inwoner van Hoogeveen deed aangifte.

Harlingen: aanrijding met letsel
Woensdagmiddag, omstreeks 14.00 uur, raakte een fietsster gewond tijdens een aanrijding met een vrachtauto. Het slachtoffer, een 54- jarige inwoonster van Harlingen, werd door een getuige naar een huisarts gebracht (geen informatie bekend omtrent het letsel). De fietsster werd ter hoogte van de kruising Oosterparkweg Van Oldenbarneveldtstraat aangereden door een vrachtauto. De chauffeur van de vrachtauto, een 31- jarige inwoner van Gieterveen, kwam de Oosterparkweg oprijden via de binnenbocht toen hij de fietsster niet meer kon ontwijken.

Nijega: aanrijding met letsel
Donderdag vond om 00.30 uur een aanrijding plaats aan de Kommisjewei waarbij een automobilist gewond raakte. Het slachtoffer, een 34- jarige inwoner van Drachten, werd met nekletsel naar Nij Smellinghe gebracht. Hij kon na behandeling weer naar huis. De bestuurder kwam vanuit de richting Burgum. Voor de kruising Polderdyk en Doktersheide verloor de automobilist, waarschijnlijk ten gevolge van het besneeuwd/behagelde wegdek, de controle over het voertuig. De auto raakte een straatnaambord, draaide 180 graden en kwam in de onderwal tot stilstand. De auto was total loss. Het voertuig werd weggesleept door een takeldienst.

Sint Nicolaasga: winkelinbraak
Op donderdag vond omstreeks 03.00 uur een winkelinbraak plaats in een winkel aan de Molenkap. Men kwam binnen door verbreking van een winkelruit. De buit bestond uit pakjes sigaretten. Aangifte werd gedaan door een 37- jarige inwoner van Sint Nicolaasga.

Wolvega: geheime zender
Woensdag, omstreeks 20.30 uur, werd assistentie verleend aan de radiocontroledienst. Deze dienst haalde aan de Ds. Talmastraat een geheime zender uit de lucht. De zender werd in beslag genomen en de eigenaar, een 45- jarige inwoner van Wolvega, kreeg een proces-verbaal.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272