Politie Midden- en West Brabant

Man raakt gewond bij brand

Donderdag 30 januari 2003

BREDA: Bij een brand aan de Nieuwe Ginnekenstraat is vanmorgen een man lichtgewond geraakt. Twee andere bewoners, een 28-jarige man en een 28-jarige vrouw konden op tijd het pand verlaten.

De brand werd rond 04.40 uur ontdekt door twee politiemensen, toen deze toevallig langsreden. Zij waarschuwden direct de brandweer en GGD, en hebben twee bewoners en vier omwonenden geëvacueerd. De brandweer heeft de derde bewoner uit het pand gehaald. Hij sliep in een kamer naast de brandhaard. Hij werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels maakt het slachtoffer het naar omstandigheden goed. Ook één van de omwonenden is nog naar het ziekenhuis gebracht nadat zij last kreeg van ademhalingsproblemen.

Enige tijd was het onduidelijk of er nog een vierde persoon in het pand aanwezig was. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De onderliggende verdieping, waar een reisbureau is gevestigd, liep zware waterschade op. Salvage is ingeschakeld. De aangrenzende panden hebben geen gevaar gelopen. De brandweer heeft drie eenheden, inclusief hoogwerker, ingezet.

Rond 07.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de unit FTO stelt een onderzoek in.

Bron: Manon Erkens-Brouwers