Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Benoemingen

30 januari 2003 -
In de buitenlandse dienst van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) is een aantal nieuwe vertegenwoordigers in het buitenland benoemd. Het gaat hierbij om nieuwe LNV-raden en LNV-attachés in Boekarest, Buenos Aires, Caïro, Kopenhagen, Londen en Madrid. Deze zomer zullen zij met hun werkzaamheden aanvangen.

LNV-raden en LNV-attaché's vertegenwoordigen het ministerie van LNV in het buitenland. De belangrijkste taken van de buitenlandse dienst van LNV zijn: bilaterale en multilaterale samenwerking, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening alsmede beleidsondersteuning.

De heer ir. M.Y. Brouwer (38) wordt LNV-attaché in Boekarest met als werkgebied Roemenie en Bulgarije. Hij volgt de heer ir. W.J.H van der Sande op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Meeuwes Brouwer werkte de afgelopen jaren als senior beleidsmedewerker bij de directie Internationale Zaken.

De heer drs. M. van Genne (60) wordt LNV-Raad in Buenos Aires met als werkgebied Argentinie, Chili en Uruguay. Hij volgt de heer ir. J.F. Rummenie op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Menno van Genne werkte de afgelopen jaren als LNV- Raad in Caracas.

De heer ir. H.L.M. van Wissen (52) wordt LNV-Raad in Caïro met als werkgebied Egypte, Syrië, Jordanië en Libanon. Hij volgt de heer mr. B.B. van der Meer op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Herman van Wissen werkte vanaf 1994 in verschillende functies bij de directie Industrie & Handel en de laatste twee jaar bij de Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees.

De heer H.H. Schipper (56) wordt LNV-Raad in Kopenhagen met als werkgebied Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, Estland en IJsland. Hij volgt de heer ing. A. Wegen op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Hugo Schipper werkte twee jaar als LNV-attaché in Berlijn en werkte daarvoor bij Staatsbosbeheer.

De heer drs. G.G.J. Thissen (51) wordt LNV-Raad in Londen met als werkgebied het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij volgt de heer drs. J.B. Pieters op, die met pensioen gaat. Frits Thissen is vanaf 1998 werkzaam als adjunct-directeur van de Directie Internationale Zaken. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij de Directie Voorlichting.

De heer mr. C.J. Heringa (56) wordt LNV-Raad in Madrid met als werkgebied Spanje, Marokko en Portugal. Hij volgt de heer ir. G.T.A. de Vent op die terugkeert naar het departement in Den Haag. Carel Heringa werkte de afgelopen jaren op de veterinaire afdeling van de directie Voedings-en Veterinaire Aangelegenheden. Van 1985 tot 1997 werkte hij als LNV-attaché op de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel en in Londen en Lissabon.