Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2003 Persberichten district lekstroom, 10.35 uur

Bromfietser geslipt

NIEUWEGEIN Op woensdag 29 januari raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 11.05 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Vianen over het Parkhout. Vermoedelijk doordat er bladeren op de weg lagen, slipte hij met zijn bromfiets, raakte een lantaarnpaal en kwam ten val.

Hij werd met knieletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis.

Vrachtwagenaanhanger op zijn kant

BENSCHOP Op woensdag 29 januari ging op een rotonde een aanhangwagen van een vrachtwagen op zijn kant. Eén rijrichting werd geblokkeerd.

Rond 16.05 uur reed een 44-jarige man uit Hagestein met zijn vrachtwagen met aanhangwagen de rotonde bij de Provinciale wegen N210 en N204 op. Door een te hoge snelheid of door verkeerde belading kantelde de aanhangwagen gevuld met snoeiafval.

De aanhangwagen werd door een grote takelwagen weer rechtop gezet en het snoeiafval werd door een shovel opgeruimd.

Doorrijder aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 29 januari reed een automobilist na een aanrijding door. Hij werd later aangehouden.

Rond 19.15 uur reed een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein van de Noordstedeweg de Herenstraat op. Hij moest daarbij remmen voor een voor hem rijdende auto. Een achter de 27-jarige automobilist rijdende bestuurder zag dit kennelijk te laat en botste tegen hem op. In plaats van te stoppen ging de automobilist die tegen hem opreed er vandoor. De Nieuwegeiner ging nog achter hem aan, kon daarbij het kenteken van het voertuig noteren en raakte het voertuig vervolgens kwijt.

Aan de hand van het kenteken stelde de politie een onderzoek in. Daarop kon de verdachte, een 37-jarige man uit Nieuwegein, in zijn woning worden aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding.