Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.40 uur

Veiligheidsinitiatief De Ronde Venen

DE RONDE VENEN -Op woensdag 5 februari 2003 gaan de gemeente De Ronde Venen, het politiewijkteam van De Ronde Venen, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie en andere partners samen met 15 geselecteerde inwoners uit de gemeente De Ronde Venen met elkaar in gesprek. Met het houden van deze bijeenkomst in de vorm van een e-meeting, wordt inhoud gegeven aan een intensievere samenwerking tussen inwoners, gemeente en de politie en andere partners met als doel de veiligheid te verbeteren. Dit initiatief heeft als naam gekregen: Veiligheidsinitiatief De Ronde Venen.

Gedurende deze dag worden de beleidspunten van de gemeente en de politie getoetst aan de inzichten van de inwoners en gaan de deelnemers daadwerkelijk met deze inzichten aan de slag. Bij deze beleidspunten kan gedacht worden aan onderwerpen als openbare orde en integrale veiligheid. Bovendien kijken we waar de samenwerking met inwoners en andere partijen verbeterd kan worden. De bedoeling is dat we medio oktober 2003 zullen gaan meten welke resultaten we gezamenlijk hebben bereikt.

De bijeenkomst heeft een besloten karakter. Met de media zijn afspraken gemaakt om een deel van de bijeenkomst te kunnen bijwonen om u daarover in de regionale en lokale media te kunnen berichten. Ook op deze site zullen wij u informeren over de ontwikkelingen in het kader van het Veiligheidsinitiatief De Ronde Venen.

Bromfietser gewond

MIJDRECHT Op woensdag 29 januari raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.00 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Nieuwveen over de Groot Mijdrechtstraat, komende uit de richting van de Constructieweg. Op de kruising met de Industrieweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van haar rechts komende 16-jarige bromfietser uit Vinkeveen. De bromfietser reed over het fietspad. Mogelijk heeft de automobiliste hem door de laagstaande zon niet aan zien komen en een aanrijding was het gevolg.

Door de aanrijding kwam de bromfietser ten val. Hij is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Automobilist onwel

WOERDEN Op woensdag 29 januari veroorzaakte een automobilist een aanrijding nadat hij onwel was geworden. Hij overleed in het ziekenhuis.

Rond 08.25 uur stopte een 57-jarige automobilist uit Woerden voor het rode verkeerslicht op de Waardsebaan voor de kruising met de Hollandbaan, komende uit de richting van het centrum. Hij werd onwel en doordat het voertuig in de versnelling stond reed hij de kruising op. Daarbij botste hij tegen de auto van een van rechts komende 32-jarige automobiliste uit De Meern. Zij was bij groen verkeerslicht de kruising opgereden. Aan de overzijde van de kruising botste de Woerdenaar vervolgens frontaal op de stilstaande auto van een 54-jarige automobilist uit Woerden. Zijn voertuig werd vervolgens tegen de achter hem stilstaande auto van een 37-jarige automobilist uit Driebruggen gedrukt.

Ter plaatse werd de Woerdenaar gereanimeerd en per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Het slachtoffer overleed daar als gevolg van hartproblemen.

Verkeerstwist, getuige(n) gezocht

VINKEVEEN Op woensdag 29 januari werd een automobilist mishandeld door een andere automobilist.

Rond 15.00 uur reed een 22-jarige automobilist uit Loosdrecht vanaf de Snelweg A2 de Provincialeweg N201 bij Vinkeveen op. Voordat de weg versmalde van twee naar één rijstrook wilde hij een automobilist en een daarvoor rijdende vrachtwagen inhalen, maar de andere automobilist probeerde dat te voorkomen door dicht op de vrachtwagen te gaan rijden. Toen de Loosdrechter vervolgens achter hem in wilde voegen, remde de ander weer af. Uiteindelijk lukte het de Loosdrechter toch tussen de auto en vrachtwagen in te voegen.

De andere automobilist bleef seinend met zijn verlichting achter de Loosdrechter rijden. Beide betrokkenen gebaarden naar elkaar en de Loosdrechter werd ingehaald en stopte. De ander stapte uit, liep naar de Loosdrechter toe, trok zijn portier open en bedreigde hem verbaal. Vervolgens trok hij hem hard aan zijn stropdas, waardoor hij bijna geen lucht meer kreeg en gedeeltelijk uit de auto werd getrokken. Daarna gooide de verdachte het portier van de auto dicht, waardoor deze tegen het hoofd van de Loosdrechter kwam. Daarna verdween de verdachte.

Een getuige liep naar de auto van de Loosdrechter toe. Hij gaf hem het kenteken van de auto van de verdachte. Hij nam contact op met de politiemeldkamer. Door de politie werd naar de auto van de verdachte uitgekeken, maar het voertuig werd niet meer aangetroffen. De politie verzoekt de bovengenoemde getuige en andere getuige(n) contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Vrouw mishandeld
VINKEVEEN Op woensdag 29 januari werd een vrouw mishandeld door een ex-vriend.

Rond 17.20 uur liep een 29-jarige vrouw uit Vinkeveen op de Herenweg. Daar zag zij dat een ex-vriend van haar met zijn auto aan kwam rijden. Hij sprak haar aan, maar kennelijk liep het gesprek niet geheel naar zijn zin. Hij pakte de jas van de vrouw beet en schopte haar waardoor zij ten val kwam. Terwijl zij op de grond lag, schopte hij haar nog meerdere malen. De verdachte stopte toen omstanders er zich mee gingen bemoeien en de politie werd gewaarschuwd.

Politiemensen konden de verdachte, 36 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, ter plaatse aanhouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt. Het slachtoffer hield pijn in haar maagstreek, aan haar arm en been aan de mishandeling over.