Politie Twente


Persberichten Politie Twente 30 januari 2003


Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-012604
Enschede, Kotkampweg
Woensdag 29 januari, omstreeks 10.45 uur
Een 36 jr. automobiliste uit Enschede, moest rijdende over de Kotkampweg, afremmen voor het overige verkeer. Een 18 jr. automobilist uit Enschedeer reed achter haar en zag dit te laat en reed achter op de auto van de 36 jr. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze is opgenomen.


Aanhouding na vernielen ruit en diefstal truien
03-012929
Enschede, Korte Hengelosestraat / Stationsplein
Woensdag 29 januari, omstreeks 21.45 uur
Door getuigen werd gezien dat een man een ruit vernielde van een kledingzaak op de hoek van de Korte Hengelosestraat en het Stationsplein. Uit de etalage werden een achttal truien weggenomen. Door deze getuigen werd de man vastgehouden tot de politie ter plaatse kwam. Aangehouden werd een 26 jr. man zonder vaste woon of verblijf plaats. De truien hadden een waarde van 169 euro per stuk. De 26 jr. is opgesloten.


Aanhoudingen na diefstal en heling
03-012436
Enschede, Coulombstraat
Dinsdag de 29e en woensdag de 30e januari
Dinsdagavond stond een 76 jr. Enschedeer in de voordeur van zijn woning aan de Coulombstraat. Plotseling werd hij door een vrouw, die aan kwam lopen naar binnen geduwd en werd na een korte worsteling zijn portemonnee afgenomen. In de portemonnee zaten een paar honderd euro. De vrouw verliet na de diefstal de woning. Door een buurjongen van de 76 jr. werd de politie gebeld. In de portemonnee zat o.a. ook een bankpasje. Toen werd gebeld om de rekening te blokkeren, bleek reeds dat er al met het pasje was gepind. Een eerste onderzoek werd ingesteld en met toestemming van de officier van justitie werd woensdagmorgen een 41 jr. Enschedese aangehouden, die ervan werd verdacht de diefstal te hebben gepleegd. Uit de verhoren bleek dat zij niet zelf had gepind maar iemand anders. In de loop van woensdagmiddag leidde dit tot de aanhouding van twee andere Enschedeers, een 36 jr. vrouw en een 38 jr. man. Het buit gemaakte geld was reeds omgezet in drugs. Het onderzoek wordt voortgezet. Alledrie de verdachten zijn in verzekering gesteld.


Aanhouding wegens dronkenschap, nog 54 dagen tegoed
03-012868
Enschede, Hofpassage
Woensdag 29 januari, omstreeks 17.45 uur
Surveillerende politiemensen zagen in de Hofpassage een man liggen, die duidelijk te veel aan bachus had geofferd. Met de nodige moeite, hij kon niet op z'n benen staan, werd hij overgebracht naar het bureau waar hij in een dronkenmanscel is opgesloten. Na ontnuchterd te zijn, zal hij worden opgesloten om nog 54 dagen uit te zitten die hij nog te goed heeft.


Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981