Persberichten - 29/01/2003

Akkoord tussen vakbonden en Carestel

Tijdens nieuwe onderhandelingen tussen een delegatie van de vakbonden ACV en ABVV en de directie van Carestel Motorway Services NV werd vandaag een akkoord bereikt omtrent de 9 ontslagdossiers die eind vorige week de aanleiding vormden voor een korte syndicale actie voor de kantoren van de Carestel groep te Erpe-Mere.

Na de actie op vrijdag 24 januari j.l. werd beslist dat beide partijen opnieuw rond de tafel zouden zitten om elk van de dossiers samen te bekijken. Tijdens deze nieuwe onderhandelingen vandaag bereikten vakbonden en directie van Carestel een akkoord : 2 werknemers worden opnieuw in dienst genomen en in één dossier werd geopteerd voor een vrijwillige verschijning voor de Arbeidsrechtbank, waarbij een rechter uitspraak zal doen over het verder verloop van de zaak. Beide partijen zijn tevreden met dit resultaat.

Carestel N.V., is een beursgenoteerde catering & hospitality groep die steunt op 4 pijlers: commerciële catering die instaat voor motorways, airport en event catering, de afdeling van de residenties die zich toespitst op het verlenen van catering- en hoteldiensten aan seniories en serviceflats, de hotelafdeling die instaat voor het management van diverse hotels in de Benelux en tenslotte de business unit Hot Cuisine N.V. die koelvers vacuümbereide maaltijdcomponenten ontwikkelt en produceert. Sinds augustus 2002 maken ook Lunch Garden NV en CrockIn NV deel uit van de Carestel groep. Carestel N.V. boekte op het einde van 2001 een omzet van 231,9 mio en stelt zon 4.600 mensen tewerk (inclusief Lunch Garden en CrockIn).

Bron: Carestel
Provider: Euronext Brussels