Persberichten - 29/01/2003

Omega Pharma bereikt Europese structuur voor B2B met apothekers.

Omega Pharma heeft via de acquisities van Synopharm (Duitsland) en Roig Farma (Spanje) haar positie versterkt in B2B met apothekers, meer specifiek farmaceutische grondstoffen voor magistrale bereidingen.

Deze activiteit, waarbij farmaceutische grondstoffen geconditioneerd worden, werd de laatste jaren gekenmerkt door sterk verhoogde intrededrempels door wettelijke kwaliteitseisen. Zowel de fabrieken, waarin de conditionering plaatsvindt, als het eindproduct moeten steeds aan strengere eisen voldoen (clean rooms, analysecertificaten ed).

Na zware investeringen is Omega Pharma één van de weinige bedrijven in de Benelux die aan de strengste normen voldoet; Synopharm in Duitsland (Hamburg, 10 Mio omzet, 53 personeelsleden) en Roig Farma in Spanje (Barcelona, 5 Mio omzet, 26 personeelsleden) bezitten elk een sterk kwalitatieve conditionering-fabriek, maar ontbreken de commerciële structuur naar het cliënteel (farma-ceutische groothandels, apothekers en ziekenhuizen).

Door de overname (in cash) van 100 % van de aandelen van beide bedrijven, zal de groep Omega Pharma van de voordelen van zowel horizontale als verticale integratie genieten : - Omega Pharma wordt de eerste groep die een Europese dimensie heeft in geconditioneerde farmaceutische grondstoffen, hetgeen voordelen biedt qua inkoop, analyses, assortiment.

- Via Certa, Bufa, Spruyt-Hillen, Fagron, Roig Farma en Synopharm is de nodige kritische massa bereikt om een Europees grondstoffenbeleid te voeren, inclusief in die landen waar Omega Pharma nog niet actief is met deze activiteit.

- in de diverse landen kunnen de OTC-organisaties van Omega Pharma commerciële ondersteuning bieden aan de B2B-producten, waardoor hogere marktaandelen bereikbaar zijn.

Bron: Omega Pharma
Provider: Euronext Brussels