AutoRai

30-1-2003

MG TF veiligste sportwagen volgens EuroNCAP

De MG TF heeft een uitzonderlijk resultaat behaald in de EuroNCAP testcyclus. De Britse sportwagen noteerde een uitstekende vier-sterren-score op het gebied van veiligheid voor de inzittenden en een opmerkelijke drie-sterren-waardering voor de bescherming van voetgangers, een topscore in deze klasse.

De concurrentie scoorde slechts één enkele ster. De door de TF behaalde resultaten zijn des te indrukwekkender, omdat er recent strengere EuroNCAP criteria zijn ingevoerd voor voetgangerbescherming.

De MG TF beschikt over een uitstekend ontwerp voor de bescherming van voetgangers, dankzij zijn aantrekkelijke, goed geproportioneerde en aërodynamische voorzijde. In het geval van een ongeluk verkleint die voorkant de kans op blessures voor voetgangers aanzienlijk. Dankzij de middenmotorconfiguratie van de TF, waarbij er dus geen krachtbron onder de motorkap vóór ligt, zorgt die kap voor een goede absorptie van de botskracht, waardoor verwondingen aan het hoofd verder worden beperkt.

Uit de door Euro NCAP uitgevoerde tests met de MG TF kwamen de volgende scores voor crashbescherming naar boven:


* Frontaal 10,48

* Zijkant 15,55

* Veiligheid & bescherming inzittenden totaal 26,03 (vier sterren)
* Veiligheid & bescherming voetgangers 19,34 (drie sterren, topnotering in klasse)

Adrian Guyll, Vehicle Safety Protection-manager bij MG Rover Group, verklaart: Sportwagens zijn populair vanwege het gevoel van vrijheid dat ze in zich herbergen, maar onze klanten kunnen er van overtuigd zijn dat de MG TF ook tijdens veiligheidstests optimaal presteert, zoals door de Euro NCAP organisatie is aangetoond. Naast zijn hoge vier-sterren-notering op het gebied van veiligheid voor de inzittenden, is met name het drie-sterren-resultaat voor voetgangerveiligheid twee sterren meer dan de concurrentie een uitstekende score. Een prestatie, die zowel door MG-rijders als in het algemeen gewaardeerd zal worden.