AutoRai

30-1-2003

Hyundai Getz verkozen tot Best Budget Car of 2003 door What Car?

Ondanks zijn korte bestaan, heeft de Getz nu al een zeer belangrijke titel binnengehaald. Het toonaangevende Engelse automagazine What Car? verkoos de Getz namelijk tot Best Budget Car of 2003. Naast de aantrekkelijke styling en het attractieve design prees What Car? het royale ruimteaanbod en de riante standaarduitrusting van de Hyundai.

De Getz versloeg in de strijd om de titel Best Budget Car of the Year 2003 onder andere de Kia Rio, de Seat Arosa en de Ford Ka. De laatste won de titel zes jaar op rij. De Getz had echter genoeg ijzers in het vuur om de hegemonie van de Ford Ka te doorbreken. De soepele motor, het lage brandstofverbruik, het attractieve ontwerp, de riante binnenruimte en de communicatieve rijeigenschappen van de Getz gaven voor What Car? de doorslag.

Hyundai heeft de Getz ontworpen om te voldoen aan de wensen van de Europese automobilist, zo schrijft What Car?. En dat is ze gelukt. De rijeigenschappen zijn dik in orde. Het onderstel absorbeert nagenoeg alle oneffenheden die je op de Britse wegen tegenkomt.

What Car? was niet het enige autoblad dat de loftrompet blies over Hyundais nieuwste. Ook het toonaangevende maandblad UK Monthly geeft hoog op over de Getz: Hyundai weet wat Europa wil, zo zeggen ze. En het kritische Duitse automagazine Autobild noemt de Getz Hyundais VW Polo en zegt dat het model op ieder punt de concurrentie met dit Duitse product gemakkelijk aankan.

Volop keuze
Getz-kopers kunnen kiezen uit een grote diversiteit aan uitrustingsniveaus en motoren. De Getz 1.1 GL is al leverbaar voor een zeer concurrerend bedrag van 10.095 euro. Voor automobilisten die meer prestaties wensen, is de Getz er met 1,3- of 1,6-liter benzinemotor. Een economische 1.5 CRDi-dieselmotor wordt dit najaar leverbaar. Standaard is het model voorzien van centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare ramen vóór, twee airbags en veiligheidsgordels met gordelspanners en drukbegrenzers. De GLS-modellen zijn bovendien uitgerust met airconditioning, mistlampen voor en bumpers en spiegels in de carrosseriekleur.