Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Raad van bestuur Sociale Verzekeringsbank benoemd

Demissionair staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een Raad van bestuur voor de Sociale Verzekeringsbank benoemd. De instelling van de Raad van bestuur is een gevolg van de nieuwe uitvoeringsstructuur voor werk en inkomen.

De voorzitter van de Raad van bestuur is de heer drs. E.F. Stoové. De overige leden zijn mevrouw drs. C.M. van der Werf-de Koning, de heer U. Groen en de heer M.J. Kemp.

De heer Stoové is sinds 2002 werkzaam als president-directeur van de Sociale Verzekeringsbank. Daarvoor was hij onder meer directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

Mevrouw Van der Werf-de Koning werkt sinds 2001 als hoofddirecteur Uitvoering voor de Sociale Verzekeringsbank. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als directeur van Thuiszorg Rotterdam.

De heer Groen werkt sinds 1998 voor de Sociale Verzekeringsbank, vanaf 2001 als hoofddirecteur Kaderstelling. Hiervoor werkte hij onder meer bij Ernst & Young Consulting.

De heer Kemp werkt sinds 1975 in diverse functies bij de Sociale Verzekeringsbank. Sinds 2001 is hij werkzaam als hoofddirecteur Management Services.


--