Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-01-2003 1e persbericht van donderdag 30 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding Een 46-jarige Eindhovense automobilist is woensdag om 22.00 uur op de Bilderdijklaan aangehouden nadat hij op de Grote Berg een aanrijding had veroorzaakt. De man was tegen een andere auto gereden. Er was geringe schade, maar de man was na de aanrijding doorgereden. Op de Bilderdijklaan kon hij achterhaald worden. Hij had gedronken en blies ruim 2,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moet hij inleveren.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Een vrouw van 58 jaar uit Eindhoven is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Ze stak rond 21.15 uur te voet de Roelantlaan over en werd daarbij geraakt door een auto. Die werd bestuurd door een man van 33 jaar uit Eindhoven. Hij had de overstekende vrouw niet gezien. Ze is met beenletsel naar het Catharina Ziekenhuis gebracht. De man had teveel gedronken. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,00. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendieven op heterdaad betrapt
Drie mannen uit Eindhoven (25, 34 en 38 jaar) zijn woensdagavond rond 21.40 uur op heterdaad betrapt toen zij een fiets aan het stelen waren. Een politie-surveillance zag dat de mannen zich op het Franz LĂ©harplein verdacht gedroegen. Nadat ze een steegje waren ingelopen, kwamen ze er met een afgesloten fiets weer uit. Die begonnen ze vervolgens open te breken. De mannen werden aangehouden. Terwijl de agenten daarmee bezig waren, werden ze aangesproken door een man van 20 jaar uit Eindhoven. Die gaf aan dat het zijn fiets was die kort daarvoor was weggehaald. De drie mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Man aangehouden
Een man van 45 jaar uit Helmond is woensdagavond rond 20.30 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. De man werd slapend in zijn wagen aangetroffen, terwijl de motor van de auto nog liep. Omdat hij wilde wegrijden, werd hij aangehouden. De agenten roken een sterke dranklucht. Op het bureau lukte het niet om een ademanalyse af te nemen. Daarom is een bloedonderzoek gedaan. De uitslag daarvan wordt pas later bekend.

Helmond: Man verdacht van bedreiging
Woensdag is een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij vorige week dinsdag zijn 35-jarige ex-vrouw heeft bedreigd in haar woning in Helmond. Hij had een mes op haar keel gezet. De man zou haar al eerder mishandeld hebben. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Rijbewijs kwijt
Een man van 32 jaar uit Valkenswaard is donderdagochtend rond 2.00 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Hij liep tegen de lamp op het Scoutingpad. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,35 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Westerhoven: Verlichtingscontrole
Bij een verlichtingscontrole op de Provincialeweg zijn donderdagmorgen elf fietsers bekeurd. De verlichting van hun voertuig was niet in orde. Er zijn 63 fietsers gecontroleerd.

Hapert: Inbraak bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg zijn een bestelauto, een autoradio-cd-speler en vier aluminium velgen met banden weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 00.15 uur. Eerst werd een ruit naast een toegangsdeur kapotgeslagen, waardoor de deuren geopend konden worden. In het bedrijf werden vernielingen aangericht aan twee autos. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Veldhoven: Portemonnee gestolen
Woensdag tussen 14.15 en 14.25 uur is in een winkel aan de Pleintjes de portemonnee van een 71-jarige Veldhovense vrouw gestolen. Zij was aan het winkelen met een familielid dat in een rolstoel zat. De tas met de portemonnee hing aan de rolstoel. Bij de kassa bleek de portemonnee uit de tas weggenomen te zijn. In de beurs zaten pasjes en 30 euro.