Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

30-01-2003
College akkoord met nieuwbouwplannen SKA

B&W van de gemeente Achtkarspelen hebben deze week ingestemd met de nieuwbouwplannen van de Stichting Kinderopvang Achtkarspelen (SKA) aan de Langelaan 4A in Surhuisterveen. De kinderopvang gaat plaats bieden aan minimaal 50 kinderen in de leeftijd van 0 - 13 jaar.

Terugblik
De Stichting Kinderopvang Achtkarspelen beschikt tot op heden over twee locaties in Surhuisterveen: een kinderdagverblijf in MFC It Vleckehûs en Buitenschoolse Opvang in een woonhuis. Vanwege brandveiligheidseisen en de grote toeloop is men op zoek gegaan naar uitbreidingsmogelijkheden. Met het oog op de financiële haalbaarheid ging de voorkeur uit naar één nieuwe accommodatie. Het college van B&W heeft mede daarom vorig jaar toestemming verleend aan de SKA om uit It Vleckehûs te vertrekken.
Als alternatief voor de gewenste, maar vervuilde, locatie aan de Boekholtstraat, heeft de SKA in december 2002 aangegeven het terrein aan de Langelaan 4A aan te willen kopen. Hier wil de Stichting, na sloop van de voormalige Kindertuin, nieuwbouw plegen. De benodigde bouwvergunning is op 21 januari jl. verleend.

Invulling
De nieuwbouw aan de Langelaan biedt straks ruimte aan minimaal 50 kinderen, verdeeld over twee verticale groepen in de leeftijd van 0 - 13 jaar en één buitenschoolse opvanggroep van 4 -13 jaar. Volgens de plannen van de SKA biedt het nieuwe gebouw voldoende capaciteit voor de toekomst. Het ontwerp is ingevuld met ruime groepsruimtes, verschillende slaap- en speel-kamers en een centrale speelhal. De locatie Langelaan biedt daarnaast de mogelijkheid om een buitenspeelplaats met twee aparte gedeeltes te creëren, in te vullen naar leeftijdscategorie.

Bekostiging
De totale kosten, inclusief grondaankoop, bedragen ongeveer 450.000,--. Het SKA sluit twee hypotheken af voor totaal 250.000,--. Daarnaast verleent het college toestemming voor aanwending van de eigen bestemmingsreserve uitbreidingssubsidie en het restant van de toegezegde uitbreidingssubsidie.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- mevr. Jorien Bakker van Communicatie, telefoon 0511 - 548144