Gemeente Zevenaar

Nu bekijken Nummer: 03.0045
Ambtshalve toevoegen van lozingsvoorschriften aan de milieuvergunningen van elf in het advies genoemde bedrijven. Genoemde 11 vergunningen aanpassen overeenkomstig het door het college eerder vastgestelde en ter inzage gelegde ontwerpbesluit. Tegen het ontwerpbesluit tot wijziging van de milieuvergunning zijn geen bedenkingen of adviezen ingebracht. Het college neemt nu een definitief besluit overeenkomstig het eerder vastgestelde en ter inzage gelegde ontwerp. Het besluit wordt op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt en ter inzage gelegd.
Nummer: 03.0208
Plan van Aanpak Wijkbeheer 2003.
Voor kennisgeving aannemen.
Het Plan van Aanpak Wijkbeheer 2003 kunt u terugvinden op Internet. Nummer: 03.0194
Brief van GLTO-Zevenaar, mede namens de dorpsraden van Ooy, Oud-Zevenaar en Babberich, met het verzoek om reflecterende huisnummerpaaltjes voor woningen en bedrijven in het buitengebied te realiseren.
GLTO berichten dat dit onderwerp via de Voorjaarsnota 2003 aan de raad wordt voorgelegd.
GLTO-Zevenaar en de dorpsraden van Ooy, Oud-Zevenaar en Babberich pleiten voor een eenduidige en goed zichtbare huisnummering voor de woningen en bedrijven in het buitengebied. Deze liggen vaak ver van de openbare weg en zijn, vooral in het donker, moeilijk te vinden. Vooral voor de hulpdiensten is dit een probleem, maar ook leveranciers stuiten vaak op problemen bij het vinden van een adres. Daarom wordt aan de gemeente verzocht middelen beschikbaar te stellen voor de aanschaf van paaltjes met daarop een reflecterend huisnummer. Aan GLTO-Zevenaar en de dorpsraden wordt medegedeeld dat aanschaf van reflecterende huisnummerpaaltjes in de Voorjaarsnota 2003 wordt opgenomen.
Nummer: 03.0273
Aanvraag sloopvergunning door NS Railinfrabeheer B.V. voor het slopen van de woning aan de Maatjesweg 14 te Zevenaar. Ontwerpbesluit opstellen en toesturen naar Coördinator Betuweroute. BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6645
ONDERWERP:
Vestiging agrarisch hulpbedrijf aan Ooyse Brug. ADVIES:
1. De gemeenteraad van Duiven conform ontwerpbrief de bezorgdheid tot uitdrukking te brengen over de eventuele verkeersbelasting op de Leuffenseweg als gevolg van de vestiging van bedoeld bedrijf. 2. De verontruste bewoners van de Leuffenseweg hiervan in kennis stellen.

BESLUIT:
Als volgt besloten:
conform advies met dien verstande dat in de brief wordt aangegeven dat dit bedrijf in het voorontwerpbestemmingsplan niet was opgenomen zodat dit de eerste mogelijkheid is om te reageren.
TOELICHTING:
De gemeente Duiven is voornemens middels vaststelling van het bestemmingsplan buitengebied een bouwperceel aan te wijzen aan de Ooyse Brug ter hoogte van de gemeentegrens.

Nummer: 02.5753
ONDERWERP:
Brief van de politie district Rivierenland inzake diverse verkeersaangelegenheden in het centrum.
ADVIES:
De politie informeren over de stand van zaken en de in het verkeersoverleg gemaakte afspraken bevestigen.
BESLUIT:
Als volgt besloten:
1. conform advies;
2. aandacht parkeerproblematiek bij het postkantoor.

TOELICHTING:
De politie heeft enkele verkeersaangelegenheden en suggesties voor verbeteringen schriftelijk onder de aandacht van het college gebracht o.a. verkeerssituatie Nieuwe Doelenstraat/Markt, toegankelijkheid centrum en ontheffingenbeleid t.a.v. invaliden, taxistandplaats in het centrum en fietsenstallingen. De politie wordt geïnformeerd over de stand van zaken en de verdere voornemens.

Nummer: 03.0122
ONDERWERP:
Verzoek van de heer Nass om hem met toepassing van artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied voor de uitbreiding van zijn berging op het perceel Sleeg 32 te Zevenaar.
ADVIES:
Geen medewerking verlenen aan het huidige bouwplan. De heer Nass op de hoogte te stellen dat wel medewerking kan worden verleend aan zijn bouwplan als hij de inhoud met 20 m3 verkleint. De heer Nass wil zijn woonhuis uitbreiden met een aanbouw. Door deze aanbouw wordt de huidige berging uitgebreid en komt er een kantoorruimte bij. Op basis van de bestemmingsplanvoorschriften van het Buitengebied zou dit zijn toegestaan als zijn woning uitgebreid wordt tot een maximale inhoud van 440 m3. De inhoud wordt echter door de nieuwe aanbouw 500 m3. Voor de berekening van de omvang van de huidige woning wordt de huidige berging niet als onderdeel van de huidige woning aangemerkt. De heer Nass mag deze berging (40 m3) uiteraard wel laten staan en hoeft deze niet af te breken. De uitbreiding voldoet niet aan het bestemmingsplan, aangezien de uitbreiding qua omvang te groot is. Daarnaast heeft de welstandscommissie een negatief advies uitgebracht. Nummer: 03.0456
Brandpreventiebeleid bestaande bouw.
ADVIES:
Vaststellen brandpreventiebeleid bestaande bouw voor de gemeente Zevenaar en ter kennisgeving voorleggen aan de raadscommissie Algemene Zaken.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een handreiking opgesteld ten aanzien van de brandveiligheid voor bestaande bouwwerken. Deze handreiking is door de regionale brandweer in samenwerking met de gemeentelijke brandweerkorpsen uitgewerkt tot het "Brandpreventiebeleid bestaande bouw Hulpverlening Gelderland Midden". De doelstelling van dit beleidsplan is om de brandveiligheid voor alle bouwwerken op een gelijkwaardig niveau te krijgen. Voordeel van een regionaal beleidsplan is dat in het gebied van de Hulpverlening Gelderland Midden (18 gemeenten) een eenduidig en herkenbaar brandpreventiebeleid wordt gevoerd.

Nummer: 02.6906
ONDERWERP:
Het evaluatieverslag van de Tijdelijke Regeling Vroegsignalering van de Regio Arnhem 2001/2002.
ADVIES:
Kennisnemen van het evaluatieverslag.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Voor de periode van 1 juli 2001 tot en met 2002 heeft het Rijk een budget beschikbaar gesteld aan gemeenten om in te zetten ten behoeve van extra taken voor de jeugdgezondheidszorg in het kader van een sluitende aanpak van problemen bij 0-6 jarigen. De gemeente Zevenaar valt onder de regio Arnhem. Arnhem heeft als centrumgemeente het budget (onder de naam de Tijdelijke Regeling Vroegsignalering) voor de regio Arnhem ontvangen en in overleg met de regiogemeenten het budget toegekend aan Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, ten behoeve van de versterking van de taken van het consultatiebureau. Het evaluatieverslag dient als verantwoording van de besteding van de middelen en is opgesteld door de gemeente Arnhem. Het beleid heeft dus ook betrekking op de Liemers.

Nummer: 02.3214
ONDERWERP:
Vierde wijziging van de Zevenaarse Arbeidsvoorwaarden Regeling (ZAR). ADVIES:
Vierde wijziging van de ZAR vaststellen conform wijzigingsverordening. BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Voor het personeel in dienst van de gemeente zijn de arbeidsvoorwaarden geregeld in de Zevenaarse Arbeidsvoorwaarden Regeling (ZAR). Op landelijk niveau is overeenstemming bereikt over aanpassing van de arbeidsvoorwaarden (CAO) voor het gemeentelijk personeel voor de jaren 2002-2003. Om deze aanpassing eveneens van toepassing te laten zijn voor het personeel van de gemeente Zevenaar is besloten tot wijziging van de ZAR.

Nummer: 03.0376
ONDERWERP:
Aanvraag bouwvergunning voor het plaatsen van 10.000 m2 (doorzichtige) regenkappen van 3.6 meter hoog op het perceel Emmerichseweg 2 te Babberich gedurende een periode van 15 jaar ter bescherming van fruitopstanden (o.a. frambozen-, bramen- en rode bessenstruiken. ADVIES:
De gevraagde bouwvergunning weigeren omdat het bouwplan in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied 2000 en het niet past in het gemeentelijk ruimtelijk beleid om deze strijdigheid op te heffen door het verlenen van vrijstelling. BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De heer Albers uit Herwen wil zijn fruitopstanden op het perceel Emmerichseweg 2 te Babberich beschermen tegen regen door het plaatsen van 10.000 m2 (doorzichtige) regenkappen van 3.6 meter hoog gedurende een periode van 15 jaar. Hiervoor heeft hij een bouwvergunning aangevraagd. Burgemeester en wethouders hebben de gevraagde bouwvergunning geweigerd omdat het bouwplan in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied 2000 en het niet in het gemeentelijk ruimtelijk beleid past deze strijdigheid op te hebben door het verlenen van vrijstelling (de bouwlocatie heeft de bestemming Agrarisch gebied met landschappelijke en natuurwaarde).

Nummer: 03.0422
ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 16 t/m 22 januari 2003.
Nummer: 03.0433
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 21 januari 2003. Nummer: 03.0426
Verslag bespreking met dorpsraad Ooy en afvaardiging schutterij EMM d.d. 8 januari 2003.
Verslag voor kennisgeving aannemen.
BESLUIT:
Voor kennisgeving aangenomen
Nummer: 01.3968
ONDERWERP:
Besteding provinciale bijdrage aan NME.
ADVIES:
Instemmen met bestedingsvoorstel en na accordering in het portefeuillehoudersoverleg NME het voorstel ter vaststelling aan de raad voorleggen.
Nummer: 02.6103
Principe-verzoek van de heer De Nooy om hem met toepassing van artikel 19.3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Stegeslag voor de uitbreiding van zijn hoekwoning op het perceel Sandgat 16 te Zevenaar. In beginsel besluiten de gevraagde vrijstelling te verlenen, de heer De Nooy hiervan op de hoogte stellen en het definitieve vrijstellingsverzoek (lees: de definitieve bouwaanvraag) t.z.t. op de gebruikelijke wijze publiceren en ter inzage leggen. De heer De Nooy wil een uitbouw van zijn woonkamer van 3.3 bij 5.4 meter bouwen aan de zijgevel van zijn hoekwoning op het perceel Sandgat 16 te Zevenaar. Op basis van de voorschriften van het bestemmingsplan Stegeslag is dit niet toegestaan omdat de beoogde bouwstrook gedeeltelijk de bestemming tuinen en gedeeltelijk de bestemming openbaar groen (een voormalig gemeentelijk groenstrook) heeft. Met toepassing van artikel 19.3 Wet op de Ruimtelijke Ordening kan vrijstelling van deze bestemmingsregeling worden verleend. Nummer: 02.6027
Principe-verzoek van de heer Berkhout om hem met toepassing van artikel 19.3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Lentemorgen I voor de uitbreiding van zijn hoekwoning op het perceel Vuurdoornstraat 13 te Zevenaar (op de hoek met de Meidoornstraat).
In beginsel geen vrijstelling verlenen voor de beoogde uitbreiding van 3.5 meter breed, de heer Berkhout hiervan op de hoogte stellen en hem tevens berichten dat in beginsel wel vrijstelling kan worden verleend als de uitbreiding 3 meter breed wordt en de t.z.t. in te dienen bouwaanvraag voldoet aan de dan geldende welstandseisen. Besloten wordt in beginsel vrijstelling te verlenen voor de uitbreiding tot een breedte van 3.5 m.
TOELICHTING:
De heer Berkhout wil een nieuwe keuken met bijkeuken van 3.5 bij 5.65 meter bouwen aan het achterste gedeelte van de zijgevel van zijn hoekwoning op het perceel Vuurdoornstraat 13/hoek Meidoornstraat te Zevenaar. Op basis van de voorschriften van het bestemmingsplan Lentemorgen I is dit niet toegestaan omdat de beoogde bouwstrook de bestemming tuinen heeft. Met toepassing van artikel 19.3 Wet op de Ruimtelijke Ordening kan vrijstelling van de bestemmingsplanregeling worden verleend. Burgemeester en wethouders zijn hiertoe in beginsel bereid.

Nummer: 03.0458
Aanvulling Regeling Welzijnsfonds 2003.
1. Akkoord gaan met de voorgestelde aanvulling op de, op 18 december 2002 door de gemeenteraad vastgestelde, Regeling Welzijnsfonds 2003.
2. De voorgestelde aanvulling ter informatie sturen aan de raadscommissie Welzijn.

TOELICHTING:
De gemeenteraad van Zevenaar heeft op 18 december 2002 de Regeling Welzijnsfonds 2003 vastgesteld. Bij de vaststelling van de regeling is echter geen rekening gehouden met de grote prijsstijging van het diplomazwemmen in het Lentebad. Om deze stijging voor inwoners met kinderen met een minimuminkomen te compenseren, wordt het bedrag voor zwemlessen in het Welzijnsfonds verhoogd van 186,00 naar 260,00 per jaar. Het percentage van de kosten dat vergoed wordt, blijft hierdoor gelijk. Daarnaast kan het Welzijnsfonds met ingang van 2003 ook gebruikt worden voor de ouderbijdrage. Deze uitbreiding van de toegestane bestedingsdoelen is doorgevoerd op verzoek van diverse gebruikers van het Welzijnsfonds.