Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Woensdag 29-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag 30-jan-2003 06:59 uur

Door: Mengs Gerritsen
---





DODE BIJ SCHIETPARTIJ IN ZWOLSE BINNENSTAD




ZWOLLE - Woensdagavond, omstreeks 21.45 uur heeft er een schietpartij plaatsgevonden op de Nieuwe Markt in Zwolle. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. Meer bijzonderheden zijn er op dit moment nog niet te melden.

---





DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR REEKS AUTO-INBRAKEN




ZWOLLE - Op zondag 1 december 2002 werd een 23-jarige Zwollenaar aangehouden, nadat hij op heterdaad betrapt was bij het inbreken in een auto aan de Gomberstraat. Een onderzoek dat vervolgens werd ingesteld door een speciaal rechercheteam dat zich richt op auto-inbraken leverde nog twee verdachten op, een 23-jarige en een 24-jarige Zwollenaar. Zij zijn in de loop van december aangehouden.

Tijdens de verhoren bekenden de drie in wisselende samenstelling in totaal 45 auto-inbraken en een aantal woninginbraken op hun geweten te hebben. Deze inbraken werden voornamelijk gepleegd in november in de wijk Holtenbroek. De buit, met name autoradio's, werd doorverkocht. Het geld dat daarmee werd verdiend werd besteed aan verdovende middelen. Het onderzoek is afgerond en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Twee van de drie verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Binnenkort zullen de drie voor de rechter moeten verschijnen.

---


ACHTTIEN GEWONDEN BIJ BOTSING TUSSEN VRACHTAUTO EN AUTOBUS



ZWOLLE - Op woensdag 29 januari 2003 omstreeks 16.15 uur vond er op de kruising van de Hessenweg en de Kranenburgweg een aanrijding plaats tussen een autobus met inzittenden en een truck met oplegger.
De autobus reed over de Kranenburgweg en wilde de kruising met de Hessenweg recht doorgaand oversteken. Volgens diverse getuigen reed de bus door groen licht.
De vrachtauto, een tankauto geladen met granulaat (plastic korrels voor de kunststofindustrie), bestuurd door een 55-jarige man uit Holten, reed op de afrit van de A-28 en wilde recht doorgaan naar de Hessenweg, in de richting van Ommen.
Nadat de vrachtauto had stil gestaan trok deze volgens getuigen op terwijl het verkeerslicht nog op rood stond. Op de kruising kwamen de vrachtauto en de autobus met elkaar in botsing.
De buschauffeur raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
Zeventien passagiers uit de bus werden met een andere bus vervoerd naar het ziekenhuis. Daar werden zij aan diverse lichtere verwondingen behandeld. Buro Slachtofferhulp heeft in het ziekenhuis slachtoffers opgevangen.
De chauffeur van de vrachtauto werd aangehouden vanwege het veroorzaken van een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel. Na verhoor is hij heengezonden.
Het verkeer op de Kranenburgweg werd via de Parallelweg omgeleid. De kruising is enige uren gestremd geweest.
---



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --

Persinfo politie regio IJsselland
District Zuid Deventer
Van 29 op 30 jan. 2003
Door Freek Fridrichs
Piket Rein Kloppenburg
038-4963891




ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



DEVENTER- Werd in de nacht van 30 januari 2003 omstreeks 01.00 uur een 26 jarige bestuurder van een personenauto uit Rijswijk op de Van Twickelostraat staande gehouden. Hij bleek alcohol te hebben genuttigd. Hijwerd aangehouden en aan het bureau blies hij 370 ug/l. Met een PV op zak en een rijverbod van 3 uur werd de verdachte in vrijheid gesteld.

(03-011870)


-------------------------------------------------------------------------------- INBRAAK EN DIEFSTAL UIT WONING



DEVENTER- Inbraak melding op woensdagavond 29 januari 2003 te omstreeks 21.00 in een woning aan de Amstellaan te Deventer. Een familielid van de feitelijke bewoner was bij de woning aangekomen en had de inbreker(s) min of meer overlopen. Via het verbreken van een schuifpui was men de woning binnen gekomen.
Gestolen werd een computer, een DVD speler en een aantal CD's. Totale inbraak schade en waarde gestolen goed is niet bekend.

(03-011837)


---

INBRAAK bij VERZEKERINGSBEDRIJF

DEVENTER- In de nacht van 30 januari 2003 te omstreeks 02.00 uur kreeg een beveiligingsbedrijf een brandmelding van een bedrijfspand aan de Munsterstraat te Deventer. Bij onderzoek in het pand werd een brandlucht geconstateerd. Al snel bleek, dat de brandmelders alarm hadden geslagen, omdat er inbrekers bezig waren geweest de kluis te forceren, hetgeen niet lukte. Voorzover na te gaan werd er verder niks vermist. Verder onderzoek leerde, dat er een raam was geforceerd. Via dit raam was het pand mogelijk betreden.
TR stelt onderzoek in. Totale inbraak schade is niet bekend.

(03-011875)


---


POGING DIEFSTAL VIDEORECORDER UIT SCHOOL



DEVENTER- Werd op woensdag, 29 januari 2003 te omstreeks 17.10 uur een 37 jarige man uit Arnhem in een school aan de Brinkgreverweg, betrapt bij het stelen van een videorecorder. Leerlingen hadden gemeld, dat er een vreemde man op de gang liep. Verdachte werd door twee medewerkers van de school aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte bekende het feit. De videorecorder raakte bij een val op de grond beschadigd.

(03-011770)


---

BRANDSTICHTER VAN WONINGBRAND AANGEHOUDEN



DEVENTER- Op woensdagmiddag, 29 januuari 2003 te omstreeks 13.00 uur, melding van woningbrand aan de Van Hetenstraat te Deventer. De brandweer die reeds ter plaatse was had een aantal brandhaarden ontdekt. Veel rookontwikkeling. Er bevonden zich geen mensen in het pand. Er was duidelijk sprake van brand-stichting. De 29 jarige bewoner werd in een woning aan de Blankenheimstraat aangetroffen. Hij erkende de brand in zijn woning te hebben gesticht. Hij is aangehouden. Een 56 jarige vrouw, familie van de verdachte, werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht omdat zij rook had binnengekregen. In de woning brand en rookschade. TR stelt onderzoek in. De verdachte is in verzekering gesteld.

(03-011645)


---

SOFTDRUGS



DEVENTER- Werd op woensdagochtend, 29 januari 2003, in het kader van de hennepactie bij 3 percelen aan de Karel Mullerweg, een perceel aan de Achterberggaarde, een perceel aan de Salomonszegel en een perceel aan de Bellendonkstraat een onderzoek ingesteld. In totaal werden hierbij 943 planten en 4 kg. gedroogde toppen in beslag genomen. Tevens werden de installaties ontmanteld. In drie gevallen was er ook sprake van diefstal van elektra. PV's worden opgemaakt.
(03-002202)


---





---- --

Dagrapport Pers Salland
Woensdag29-jan-2003 07:00 uur tot Donderdag30-jan-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891 Rein Kloppenburg
---


VERLICHTINGSCONTROLE



RAALTE - Vandaag was Raalte aan de beurt voor de verlichtingscontrole die samen met 3VO gehouden werd. Vele fietsers gecontroleerd, waarvan er enkelen een bekeuring kregen voor ondeugdelijke of geen verlichting. De controles worden vervolgd.
---


Einde dagrapport Pers Salland



---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van woensdag 29-jan-2003 07:00 uur
tot donderdag 30-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
---


FIETSERS BEKEURD IN VOETGANGERSGEBIED.



KAMPEN - woensdagmiddag werden vier fietsers bekeurd omdat zij in het voetgangersgebied van de Oudestraat reden.


---



---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van woensdag 29-jan-2003 07:00 uur
tot wonderdag 30-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
---


BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE OP SCHOOL



OMMEN - Woensdagmorgen werd, naar aanleiding van klachten over het gebruik van 'vlammenwerpende' spuitbussen in een school aan de van Reeuwwijkstraat een onderzoek ingesteld. Twee leerlingen, knapen in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Ommen en Dalfsen werden hierop betrapt. Bij de kluisjes van de leerlingen, nabij de garderode, ontstond een brandgevaarlijke situatie. Enkele weken geleden waren binnen de school ook al een aantal jassen en een paar schoenen in brand gestoken door het gebruik van dergelijke spuitbussen. De beide knapen werden aan het politiebureau nader gehoord en ernstig op hun gedrag aangesproken. Naar de eerdere brand wordt nog een nader onderzoek ingesteld. De ontstane schade zal op de eventuele dader of ouders daarvan worden verhaald.


---


AUTO UITGEBRAND



LEMELERVELD - Op de Provinciale weg N-348 ontstond woensdagavond spontaan brand in het motorcompartiment van een personenauto. De auto is eigendom van een man uit Vinkenbuurt. De Brandweer bluste de brand. De omvang van de schade is niet vermeld.


---




---- --


Persberichten politie Steenwijkerland/Horst&Waterland
van woensdag 29-jan-2003 07:00 uur
tot donderdag 30-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
---


DIEFSTAL CV-KETEL UIT WONING



GENEMUIDEN - Van dinsdag op woensdag is uit een nieuwbouw woning aan de Prikker een CV-combiketel gestolen. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Namens de aannemer deed een 26-jarige man uit Genemuiden aangifte. De combiketel heeft een waarde van E 1.000,00


---




---- --