Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag slankt af

Den Haag, 29 januari 2003 - Bij Rijkswaterstaat verdwijnen de komende drie jaar 660 arbeidsplaatsen. Met deze kop opent politiek vakblad P.M.denHaag deze week.

Aankomende vrijdag vergadert het kabinet over het integrale plan om de rijksoverheid te verkleinen. Het was al aangekondigd in het strategisch akkoord maar Rijkswaterstaat leek in eerste instantie de dans te ontspringen. Het strategisch akkoord ontzag uitvoeringsdiensten, zoals de belastingdienst en Rijkswaterstaat. Maar vanwege amendementen op de begroting van 2003 komt ook Rijkswaterstaat aan de beurt. Volgens een woordvoerder van Verkeer en Waterstaat is er geen sprake van gedwongen ontslagen. Sommige functies worden bewust niet ingevuld maar er is geen sprake van een vacaturestop. Er zal een takendiscussie worden gevoerd en bekeken worden hoeveel mensen er voor die taken nodig zijn.

Overigens is de verwachting dat op de beleidsdepartementen de zwaarste klappen zullen vallen.

Over P.M. denHaag
P.M. denHaag is een wekelijkse nieuwsbrief die bericht over ontwikkelingen in de politiek, in en om de departementen en rond bedrijven, en instanties die belang hebben bij de processen rond beleidsmakers. Bij P.M.denHaag draait het om de politiek, de spelers, de belangen, de agenda4s en de onderwerpen. P.M. denHaag opinieert niet, maar registreert. Het beschrijft niet wat, maar hoe en door wie wordt er besloten.