Persberichten - 30/01/2003

Agfa verwerft aandeel in Italiaanse RIS-onderneming Med2Rad

Med2Rad levert R&D-platform voor expansie op vlak van RIS en EPR (Electronic Patient Record)

Mortsel / België, 30 januari 2003 Agfa meldt dat het zijn RIS-portfolio uitbreidt dankzij de verwerving van een minderheidsparticipatie in Med2Rad S.r.l., een toonaangevende Italiaanse onderneming gespecialiseerd in medische software. Med2Rad ontwikkelde het Elefante RIS (Radiology Information System). Dit systeem is vandaag in meer dan 75 Italiaanse ziekenhuizen geïnstalleerd.

Agfa is al jaren de exclusieve verdeler van Med2Rad Elefante RIS op de Italiaanse markt, als onderdeel van een geïntegreerd RIS/PACS-systeem of als autonoom RIS-systeem. De participatie maakt een uitgebreidere integratie mogelijk tussen Agfa s IMPAX® PACS-systeem (PACS: Picture Archiving and Communication System) en Med2Rad s Elefante RIS-productportfolio. De overeenkomst biedt bovendien mogelijkheden om een gemeenschappelijk IT-platform tot stand te brengen, zei Giovanni Chiodini, Manager van Agfa HealthCare, Informatics, Italië. Dit stelt ons in staat om onze klanten nieuwe, innovatieve producten aan te bieden. Agfa is op de Italiaanse PACS-markt momenteel marktleider met zijn IMPAX-merk.

Deze overeenkomst is zeer belangrijk voor de klanten van Med2Rad, stelde de medeoprichter van Med2Rad Marco Bramucci. Zij kunnen hierdoor profiteren van een continue productinnovatie en van de ontwikkeling van de volgende software-generatie.

Med2Rad Elefante RIS is momenteel geïnstalleerd in de radiologieafdelingen van deze representatieve ziekenhuizen:
- Ospedale Niguarda (Milaan)
- Ospedale di Fermo (Ascoli Piceno)
- Ospedale di Perugia
- Ospedale S.Spirito di Roma
- Ospedale Bambin Gesù (Vaticaanstad Rome)
Over Med2Rad
Med2Rad, een afdeling van MedComputer, werd opgericht door Sandro Parcaroli en Marco Bramucci. MedComputer levert innovatieve medische software voor de radiologische sector en de sector van de bloedtransfusie. De activiteiten van Med2Rad omvatten het Elefante RIS-aanbod, inclusief de softwareontwikkeling, het softwareonderhoud, de training van klanten en technische bijstand. MeSIS, MedComputer product op het gebied van bloedtransfusie is geïnstalleerd in een derde van de Italiaanse ziekenhuizen. MeSIS wordt aangeboden in samenwerking met Abbott Diagnostics.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van s werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumer imaging.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2001 een omzet van 4,911 miljard euro tot stand gebracht. Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

Agfa, de Agfa Rombus en IMPAX zijn geregistreerde handelsmerken van Agfa Gevaert N.V. of zijn fillialen. Elefante is een handelsmerk van MedComputer. Copyright 2003, Agfa. Alle rechten voorbehouden.

Bron: Agfa Gevaert
Provider: Euronext Brussels