Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Donderdag, 30 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; hartslag
De politie heeft afgelopen woensdag, in het kader van het openbare orde project hartslag, controles gehouden in en om het Heerlense centrum. Totaal werden daarbij vijf personen aangehouden wegens overtreding van een hen eerder opgelegde gebiedsontzegging, overtreding Wet wapens en munitie (iemand had een knipmes bij zich) en overtredingen van de Opiumwet (personen hadden verdovende middelen bij zich). Daarnaast schreef de politie totaal 17 bekeuringen/processen verbaal uit. De geconstateerde overtredingen varieerden van het zich doelloos ophouden in portieken, openbaar drankgebruik tot illegaal/foutief parkeren.

Heerlen; betrapt
Afgelopen woensdagavond betrapte een alerte getuige bij de sportvelden aan de Titus Brandsmastraat in Heerlen een tweetal jongens bij een diefstal van een aldaar gestalde bromfiets. De getuige bedacht zich niet en greep in. Hij ging achter het tweetal aan en samen met inmiddels toegesnelde leden van een sportvereniging wist men de twee verdachten, twee jongens (15 / 18) uit Heerlen in de kraag te vatten en later aan de gewaarschuwde politie over te dragen. De aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; auto in beslag genomen, rijbewijs ingevorderd De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een 36-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die wordt ervan verdacht op de Stationstraat in Heerlen met zijn auto tegen een andere auto te zijn gebotst en vervolgens te zijn doorgereden. Bij het ingestelde onderzoek kwam de politie op het spoor van de verdachte. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat mogelijk drankgebruik in het spel is, werd een ademanalyse verricht. Bleek dat de verdachte ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat de verdachte bij de politie bekend is terzake een verdenking van een recent eerder gepleegd soortgelijk delict (doorrijding na aanrijding), nam de politie de auto in beslag en vorderde het rijbewijs in. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; binnenbrand
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 19.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand in een woning aan de Prins Hendriklaan in Brunssum. Een van de bewoners bespeurde opeens het signaal van een rookmelder waarop werd ontdekt dat er brand was in de woonkamer. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. Er is sprake van toch enige schade in de woning. De oorzaak van de binnenbrand is niet bekend.

Kerkrade; heterdaad
De politie betrapte afgelopen woensdagmiddag op de Einderstraat in Kerkrade een tweetal personen die aan een geparkeerde auto aan het morrelen waren. Nadere controle; bleek dat de geparkeerde was opengebroken. Duidelijk dat beide verdachten, een 19-jarige man uit Kerkrade en een 33-jarige man uit Landgraaf meteen werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Een bleek bij nader onderzoek een klein beetje verdovende middelen (heroine) bij zich te hebben dat in beslag werd genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wittem; auto in beslag genomen
De hoge snelheid op de Partijerweg in Wittem van een 22-jarige automobilist uit Grimma (D), trok afgelopen woensdagmiddag de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de automobilist geen rijbewijs heeft en dat de auto niet is verzekerd. De politie nam de auto in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.