Gemeente Nuth


30-01-2003

420 handtekeningen voor skatebaan in Schimmert

Op 29 januari jl. boden Jennifer de Lange, Mitch Welzen en Karlien Schmeetz 420 handtekeningen aan voor een skatebaan in Schimmert. Fractievoorzitter van het CDA Huub Wiekken begeleidde de jongeren naar het gemeentehuis. Burgemeester Headly Binderhagel en wethouder Huub Kockelkoren namen de handtekeningen in ontvangst.

Het voorstel van Jennifer, Karlien en Mitch
Wij, Mitch Welzen en Jennifer de Lange, vragen u om een gunst. Zo begint de brief van Jennifer en Mitch. Mitch las de brief voor aan de burgemeester en de wethouder. In hun brief wezen de kinderen op het gevaar van skaten op de openbare weg. Als extra voordeel van een skatebaan duidden ze aan dat deze ook als een ontmoetingsplek voor jongeren kan dienen. Dit zorgt weer ervoor dat er minder kinderen op straat zullen zijn. De plekken die ze voorstellen bevinden zich op de afgekeurde speeltuin de Knolwei en het grasveld tegenover het Woonzorgcomplex de Weidehof. Deze vergen een hoge financiële investering om er een skatebaan van te maken. De brief boden ze samen aan met de 420 handtekening. Burgemeester Binderhagel vroeg aan Mitch: Was jullie meester niet jaloers dat jullie vandaag naar de burgemeester en de wethouder mochten komen? Mitch: Meester Wim zei van niet, maar volgens mij was hij best jaloers. Burgemeester Binderhagel gaf de brief en de handtekeningen aan wethouder Kockelkoren. Hij is portefeuillehouder Welzijn van de gemeente Nuth.

Het antwoord van wethouder Kockelkoren
Wethouder Kockelkoren antwoordde de kinderen hun voorstel in overweging te nemen. Hij laat onderzoeken welke locatie geschikt is; welke voorzieningen er voor nodig zijn; wat het gaat kosten en hoe hoog de behoefte onder de jongeren is. Hoeveel jongeren uiteindelijk een skatebaan willen hebben in Schimmert. Bij het vinden van een locatie zal men ook rekening moeten houden met de buurtbewoners. Deze zullen worden betrokken bij dit proces. Het zal zeker een half jaar gaan duren. De kinderen hadden daar begrip voor. Ze zeiden blij te zijn dat de gemeente hun wens oppakt. De ambtenaren gaan hier snel mee aan de slag met jeugd- en jongerenwerk.