Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA-fractievoorzitter Leonard Geluk opent de Chinese afdeling in verzorgingshuis De Schans

Leonard Geluk, voorzitter van de Rotterdamse CDA-fractie, opent op maandag 3 februari om circa 14.30 uur de Chinese afdeling in een verzorgingshuis.

Woonzorgcentrum De Schans en de Stichting Welzijnsbehartiging Chinezen in Rotterdam Wah Fook Wui luiden op maandag 3 februari 2003 het nieuwe Chinese jaar in met een officiële opening voor een Chinese etage in Woonzorgcentrum De Schans . Met de komst van Chinese ouderen binnen het woonzorgcentrum, wordt invulling gegeven aan de wens en behoefte om een multiculturele ouderenzorg binnen de Deelgemeente Delfshaven te realiseren. De openingsceremonie wordt opgeluisterd met het optreden van een originele Chinese draak.

Fractievoorzitter van het CDA Leonard Geluk zal samen met twee bewoners de opening verrichten.

Leonard Geluk heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het realiseren van goede zorg voor oudere migranten van de eerste generatie. Ook voor deze ouderen moet gelden dat ze wonen in een huis waarin zij zich thuis voelen en op maat toegesneden zorg krijgen. In een korte openingstoespraak zal Geluk terugblikken op de geschiedenis van De Schans en ingaan op de wijze waarop zorgvoorzieningen omgaan met maatschappelijke veranderingen.

Woonzorgcentrum De Schans is gevestigd in Delfshaven, Schansplein 1, nabij metrostation Delfshaven.

Rotterdam, 30 januari 2003

noot voor de redactie/