Ingezonden persbericht

IBM bereikt SW-CMM Level 5

Amsterdam, 30 januari 2003 - IBM bereikt als eerste Nederlandse IT-onderneming het Capability Maturity Model for Software Level 5 (SW-CMM5). Dit is het resultaat van een onafhankelijke beoordeling en betekent dat IBM in Nederland applicatieservices biedt met een gegarandeerde hoogste kwaliteit, tegen lage kosten. Het SW-CMM is belangrijk voor klanten van IBM, die er zo van verzekerd zijn dat budget, planning en functionaliteit worden aangehouden en de beste werkwijzen worden gehanteerd. Het betekent verder dat IBM Nederland behoort tot de wereldwijde top van applicatie management-bedrijven.

Het SW-CMM is een onafhankelijke industriestandaard, ontwikkeld door het Software Engineering Institute van de Carnegie Mellon University, in opdracht van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het garandeert de kwaliteit van applicaties en IT-projecten. Een IT-organisatie die volgens dit model functioneert, ontwikkelt daarmee applicaties voor klanten die op tijd en binnen budget de beloofde functionaliteit bieden. Ter aanduiding van de professionaliteit en volwassenheid van de ontwikkelorganisatie kent het SW-CMM vijf niveaus. IBM heeft na een onafhankelijke beoordeling het hoogste van deze vijf niveaus toegekend gekregen.

"Ik ben trots op de prestatie van onze professionals", aldus Peter Mous, directeur IBM Global Services van IBM Nederland. "Met het behalen van SW-CMM Level 5 hebben zij bewezen dat IBM Nederland precies díe applicatieservices kan leveren die de klant vraagt en verwacht."

De toekenning van SW-CMM Level 5 verzekert klanten van een aantal voordelen als zij IBM inschakelen om oplossingen te ontwikkelen. Hieronder vallen betrouwbare en degelijke projecten, kostenbesparende werkwijzen, een optimale inzet van mensen en middelen en technische innovatie. Daarnaast is de kwaliteit van de geleverde applicatie gegarandeerd, wordt voldaan aan de eisen die de klant vooraf stelt en wordt de applicatie binnen planning en budget opgeleverd.

IBM Application Services is de afdeling die binnen IBM het SW-CMM Level 5 implementeert. Het is de kroon op 25 jaar wereldwijde ervaring. In Nederland heeft deze afdeling ca. 800 medewerkers.

Over IBM
IBM is 's werelds grootste technologie bedrijf, met meer dan 80 jaar ervaring in het ondersteunen van ondernemingen op het gebied van innovatie. In samenwerking met haar business partners biedt IBM een uitgebreid scala aan services, oplossingen en technologie welke klanten, klein en groot, in staat stellen de voordelen van e-business te realiseren.


- IBM NL Internet:
http://www-5.ibm.com/services/nl/stratout/amscmm3.html


- Software Engineering Institute (SEI):
http:/www.sei.cmu.edu/cmm
http://www.sei.cmu.edu/about/press/SEI_press.html


- Assess-IT (onafhankelijke assessment):
http://www.ASSESS-IT.com/default.htm

Voor meer informatie

Etta Pouw
IBM Nederland
Tel: 020 513 4228
Email: etta_pouw@nl.ibm.com