GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 30 januari 2003 15:45
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks hekelt onzekerheid voor boeren door bezuiniging natuurverwerving

(30 januari 2003)

GroenLinks Kamerlid Vos heeft vragen gesteld naar aanleiding van berichten dat ook vele boeren de dupe worden van de bezuinigingen op natuurverwerving. Vragen van lid M. Vos aan de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij over de consequenties voor natuur en boeren van de bezuinigingen op aankoop gebieden 30 januari 2003

1) Heeft u kennis genomen van het artikel in de NRC van 28 januari 'Geen geld voor boer en tureluur'? Kent u het dit geval van deze specifieke boerenfamilie die in de problemen komt door de bezuiniging op het budget van natuurverwerving? Wat is uw mening over dit geval?

2) Deelt u de analyse dat door de bezuiniging op natuuraankopen ook individuele boeren in de problemen komen?

3) Deelt u de mening dat de het verlaten van de aankoopplicht vanuit de overheid van vrijkomende gebieden in begrensde relatienota, reservaat- en natuurontwikkelingsgebieden leidt tot onzekerheden bij boeren die rekenden op uitkoop en tot het niet op tijd tot stand komen van de Ecologische Hoofdstructuur?

4) Heeft u reeds een overzicht van boeren waarmee vergaande afspraken zijn gemaakt voor aankoop van het land en waarbij de aankoop nu door de bezuiniging op het budget van verwerving niet doorgaat Zo ja, kunt u dit overzicht toezenden?
Zo nee, bent u bereid direct een overzicht hiervan op te stellen om de ernst van de situatie in beeld te brengen?

5) Bent u bereid, indien blijkt dat hier van een ernstige stituatie sprake is, om op korte termijn extra financiele voorzieningen te treffen, opdat verwerving wel plaats kan vinden.? Zo nee, waarom niet ?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -