Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 30 januari 2003.

Tankstation overvallen

TILBURG - Een tankstation in Tilburg West is gisteravond omstreeks kwart over negen overvallen. De overvaller ging met een paar honderd euro aan de haal. De 22-jarige pompbediende was kort voor de overval in het tankstation bezig met het vullen van enkele vakken die in het winkelgedeelte van dit station staan. Op het moment dat de pompbediende weer naar de beveiligde ruimte wil gaan komt de overvaller het tankstation binnen. Hij belet de pompbediende om de ruimte af te sluiten en eist geld. Dat probeert de pompbediende nog te voorkomen maar als de overvaller met dreigende taal en gebaren zijn eisen kracht bij zet wordt de geldlade geopend en haalt de overvaller het geld uit de kassalade. Vermoed wordt dat de overvaller te voet of op de fiets is weggevlucht.

Inbrekers gaan met hogedruk reinigers aan de haal

GOIRLE - Bij een bedrijf op het industrieterrein Tijvoort zijn inbrekers afgelopen nacht met 15 hogedruk reinigers aan de haal gegaan. Zij kwamen de doe-het-zelfzaak binnen door een ruit te vernielen. Vermoedelijk gebruikte ze daar een mokerhamer bij. Omdat de inbrekers in het bedrijf stellages omgooiden raakten goederen die daaronder terecht kwamen ook beschadigd. Op dit moment is het schadebedrag door deze inbraak nog niet bekend.

Gebroken sleutelbeen

OISTERWIJK - Op de Rijksweg N65 (Tilburg - Den Bosch) heeft een 40-jarige Amsterdammer een gebroken sleutelbeen en een scheurtje in het schouderblad opgelopen. Dat gebeurde vannacht om tien voor halfdrie toen de man de macht over het stuur van zijn bestelauto verloor. Aan de linkerzijde van de rijbaan kwam de man tegen een boom terecht. Door de klap van de aanrijding kantelde de auto op de rechter zijkant. De man werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en door personeel van de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar constateerde men eerder genoemd letsel. Door de aanrijding was uit de auto van de Amsterdammer diesel vrijgekomen. De brandweer heeft de weg schoongespoten.

Oisterwijker van sporttas beroofd

OISTERWIJK - Een 18-jarige man uit Oisterwijk is gistermiddag in de Molenstraat van zijn porttas beroofd. In de tas zaten sportkleding, een portemonnee met 15 euro, een mobiele telefoon en een identiteitskaart. De diefstal is gepleegd door een nog onbekende man op een scooter, die de tas bij het voorbijrijden van de Oisterwijker van zijn schouder trok.

Inwendige bloedingen

TILBURG - Bij een aanrijding aan de Broekstraat, tussen de Zandstraat en de Oisterwijksebaan raakte vanmorgen om tien over halfnegen een 21-jarige vrouw uit Tilburg gewond. De vrouw werd met inwendige bloedingen overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Zij kwam in aanrijding met een tegenligger, een personenauto die bestuurd werd door een 39-jarige Tilburger. Op het moment van de aanrijding sneeuwde het hevig en was de weg zeer glad.

TILBURG - De politie registreerde vanmorgen nog meer aanrijdingen door de gladheid. Aan de Spoorlaan ontstond rond kwart voor negen door de gladheid een kop-staart aanrijding. Door de gladheid was een 27-jarige Tilburger niet meer in staat op tijd te remmen

OISTERWIJK - Omstreeks tien voor negen botste aan de Haarenseweg een BBA - bus op een rotonde gereden waardoor de rotonde beschadigd raakte.

OISTERWIJK - Aan de Moergestelseweg botste even voor negen uur een 29-jarige Eindhovense met haar auto op haar voorgangster, een 51-jarige vrouw uit Hilvarenbeek.

TILBURG - Rond tien voor halftien waren agenten er getuigen van dat op de kruising van de Ringbaan Zuid en de Professor van Buchemlaan een auto doorslipte en tegen een andere auto terecht kwam. De gegevens van de betrokken partijen zijn niet bekend. Zij hebben de aanrijding onderling geregeld.

HAGHORST - Aan de Wijnhovenstraat werd een lantaarnpaal omver gereden. Dat gebeurde rond tien over halftien. De boosdoener reed door.

TILBURG - Op het parkeerterrein aan het Wagnerplein raakte vanmorgen om kwart voor tien (tijdstip ontdekking) de auto van een 37-jarige Tilburger beschadigd. De politie trof verse bandensporen in de sneeuw aan en daar bleef het bij. De veroorzaker was doorgereden.

OISTERWIJK - Aan de Moergestelseweg gleed een automobilist met zijn auto tegen een bermpaaltje. De bestuurder, een 33-jarige man uit Moergestel meldde de aanrijding keurig bij de politie.

Bron: Carel Bouman